"Neću više da igram sama": Srpski muzički festivali objavili promotivni spot za vakcinaciju

Ciljna grupa kampanje su mladi od 16 do 25 godina, a namera je da se postigne veći broj vakcinisanih u toj populaciji

  • 6
Novi Sad vakcinacija u autobusu, Kampanja za vakcinaciju mladih , imunizacija mladi Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ujedinjeni festivali Srbije su, u okviru kampanje za vakcinaciju mladih, objavili promotivni spot, u kojem prikazuju da je jedini način za povratak u normalu i održavanje festivala upravo imunizacija mladih.

Sam video prikazuje muzičare, di-džejeve i ljubitelje festivala u svojim sobama, aludirajući na to da je svima dosta vremena u kom igramo, sviramo, puštamo muziku sami, izolovani od društva, te da je vreme da učinimo sve što je u našoj moći da stanemo na put takvom načinu života.

Pod sloganima "Vakciniši se" i "Da vratimo zagrljaj" organizatori festivala pozvali su mlade da se vakcinišu u što većem broju, kako bi ove godine mogli da se održe muzički festivali.

Ciljna grupa kampanje su mladi od 16 do 25 godina, a namera je da se postigne veći broj vakcinisanih u toj populaciji.

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji u Domu omladine rekla da je u našoj zemlji do sada jednu doze vakcine primilo 2.361.545 punoletnih građana, što je oko 44 odsto punoletnog stanovništva.

Revakcinisano je, precizirala je Brnabić, 1.868.519 građana što je oko 35 odsto ljudi.

- Želimo da imamo makar 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva do 21. juna, kako bismo organizovali festivale i relaksirali mere. To je izuzetno ambiciozan cilj i u ovom trenutku je teorijski moguć, ali da bi zaista bilo moguće da ga ostvarimo, moramo mnogo da radimo, a naročito da razgovaramo sa mladima jer samo zajedno možemo da vratimo normalan život. Ključ tog uspeha je isključivo u rukama mladih ljudi, i to mlađih od trideset godina - poručila je Brnabić.

U starosnoj kategoriji do 30 godina godina vakcinisano je samo 11,9 odsto, rekla je Brnabić i pozvala mlade da se vakcinišu jer od njih zavisi da li ćemo i svi ostali moći da se vratimo normalnom životu.

- Hajde da zajedno pokažemo da smo kao društvo odgovorni. Ako se mladi ljudi danas aktiviraju, ako se prijave ili bez prijave odu na bilo koji od punktova za masovnu vakcinaciju, bez bilo kakve sumnje uspećemo da ostvarimo cilj do 21. juna - poručila je Brnabić.

Osnivač festivala "Egzit" Dušan Kovačević je rekao da je mladima potrebno slati poruke optimizma i dati im viziju povratka normalnom životu, što će ih i motivisati da se vakcinišu.

- Velika Britanija je među prvima u svetu prepoznala značaj vakcinacije i pre tri meseca dala datum otvaranja za 21. jun. Upravo to je motivisalo celo društvo, a posebno mlade ljude da se pridržavaju mera i vakcinišu se. Velika Britanija je kao i Srbija poznata po festivalima, što je Srbiji donelo nekoliko evropskih, festivalskih šampionskih titula - rekao je on.

Naveo je da je Srbija jedan od lidera masovne vakcinacije i da upravo to liderstvo treba da se pretvori i u liderstvo kada je u pitanju vraćanje normalnom životu.

Osnivač i predsednik Upravnog odbora festivala Belgrade Music Week, Belgrade Beerfest i Music Awards Ceremony Milenko Škarić je podsetio da je simbolično pre petnaest meseci zabrana okupljanja nastupila na sredini "Mjuzik vik" festivala koji se održavao na Kopaoniku.

- Drago mi je da se vraćamo u normalan život. Drago mi je što je država postupila onako kako je trebalo i što smo ispred drugih i po vakcinaciji i drugim merama koje su se pokazale kao veoma uspešne. Očekujemo da se svi uskoro vratimo svom poslu - rekao je Škarić.

Direktorka Lav festa Zlatana Pavlović istakla je da je promocija sporta rezultat nesebične saradnje izmedu cele "ivent" industrije i svih festivala iz Srbije.

- Ujedinjeni možemo da postignemo mnogo toga. Želim da zahvalim i lokalnoj samoupravi Vrnjačke Banje koja je bila uz nas svih ovih meseci. Zajedno sa Lav festom doprineće turističkoj sezoni ove godine, a sigurni smo da se posle 21. juna vraćamo normalnom životu i festivalima - rekla je Pavlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • H

    22. maj 2021 | 10:02

    Hvala bogu da su se setili

  • Reljabrt

    22. maj 2021 | 18:27

    antikavseri triiiiigerovani idemoooo..vajda se neki antivakser preobraziti posle ovoga

  • steva

    22. maj 2021 | 18:25

    jbt u ovoj nasoj srbiji sve nki teoreticari zevera i pametkanovici a govorima o klincim od 20 gdina haaha. ma sta vi ima da pmetujete o cipovima i da se plasite dal ce vam bil gejtc gledati u sobu. samovam pune glave male

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA