≫ 

Stiglo još 266.000 doza Sinofarm vakcine: Još 9 dana prijava za 3.000 dinara od vakcinacije

Ministar zdravlja sačekao je novi kontingent

  • 12
Sinofarm vakcina koronavirus Foto: Shutterstock

Novi kontigent od 266.000 doza vakcina Sinofarm stigao je danas u Srbiju. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo dočekali su novi kontigent vakcina.

U Srbiji su u prethodna 24 sata na korona virus testirana 9.928 građana od kojih je 391 novozaražen. Preminulo je 13 pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalazi 67 obolelih.

Ostalo je još devet dana da se vakcinišete kako biste dobili 3.000 dinara.

- Ako hoćemo da idemo na more, ako hoćemo proslave i sve ono što smo navikli, osnovni uslov je da se vakcinišemo jer to neće doći samo od sebe. Molim sve građane, sve mlade da samo za trenutak razmisle i da vide da li treba da poslušaju one koji su pričali izmišljotine ili da veruju činjenicama koje su pokazale da vakcine ne prave nikakve probleme, da sprečavaju širenje bolesti i štite živote - poručio je Lončar.

- Za 4 puta je smanjen broj pregleda u odnosu na pre nekoliko nedelja. Gledamo da sve pacijente premestimo u bolnicu u Batajnicu, kako bismo sve druge zdravstvene ustanove oslobodili za nekovid pacijente. Pacijenti dugo čekaju na operacije, imamo dosta onkoloških pacijenata koji čekaju - dodao je Lončar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA