Od danas ublažavanje mera na Kosovu i Metohiji: Ukida se policijski čas, produžen rad ugostiteljima

Ograničenje slobode kretanja od 22 do 5 sati biće ukinuto, ali će od ponoći do 5 sati biti zabranjeno okupljanje više od deset osoba, osim u krugu porodice

  • 0
Kosovska Mitrovica, prodavnice, puni rafovi, Kosovo

Foto: Tanjug/Lazar Lazarević

Na teritoriji Kosova i Metohije od danas će početi ublažavanje restriktivnih mera protiv širenja korona virusa, što znači da će policijski čas biti ukinut, a da će radno vreme ugostiteljskih objekata biti produženo do 23 sata, javlja prištinski "Reporteri".

Ograničenje slobode kretanja od 22 do 5 sati biće ukinuto, ali će od ponoći do 5 sati biti zabranjeno okupljanje više od deset osoba, osim u krugu porodice, javlja Kosovo onlajn, a prenosi Tanjug.

Vlada u Prištini odlučila je da ublaži restriktivne mere nakon što je procenjeno da je epidemiološka situacija stabilna i da je došlo do smanjenja broja novih slučajeva korona virusa.

Ministarstvo zdravlja u Prištini objavilo je da je postignut dogovor sa kompanijom Fajzer o kupovini 1.213.290 doza vakcina.

Do sada je na teritoriji KiM vršena vakcinakcija kroz donacije iz Kovaks programa i programa Evropske unije.

Od marta prošle godine na Kosovu i Metohiji registrovano je 107.382 slučajeva korona virusa, a od posledica ove infekcije preminulo je 2.243 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA