≫ 

Brnabić: Prvi cilj je 56 odsto vakcinisanih građana sa 2 doze, a drugi bi da postignemo do 21. juna

Ona je navela da je u Srbiji vakcinisano oko 47 odsto punoletne populacije, odnosno oko 38 odsto vakcinisanih drugom dozom vakcine

  • 3
Krizni stab Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je danas da će biti mnogo mirnija kada u Srbiji bud 56 odsto građana vaksinisano sa dve doze.  

Ona je navela da je u Srbiji  oko 47 odsto punoletne populacije, odnosno oko 38 odsto vakcinisanih drugom dozom vakcine.

- Razmišljamo proaktivno - rekla je premijerka najavljujući izgradnju fabrike vakcina u zemlji: - Želimo i da budemo sigurni, ukoliko bude potrebna treća doz vakcine.

Ako to ne bude potrebno, rekla je da će to biti dobra investicija u svetu "za bilo šta što može da dođe u budućnosti".

Na pitanje novinara koliko je potrebno vremena da se posao sa vakcinama završi pozvala se na iskustva Izraela, i navela da su tamo mere popuštene kada su imali oko 56 odsto potpuno vaksinicane populacije.

-  To je prvi cilj koji smo postavili sebi. Volela bih da svako ko može, da se i vakciniše. To je pitanje osnovne građanske dužnosti i odgovornosti. cilj je da se do 21. juna makar prvom dozom vakciniše više od 50 odsto ukupne punoletne populacije - rekla je premijerka.

Video: Srbija donirala 100.000 Fajzer vakcina Republici Češkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    31. maj 2021 | 14:43

    A koja drzava moze jednom globalisti da bude uzor nego ista takva?U ovom slucaju se radi o Izraelu.Koliko Srbija ima punoletnih, 5.6 miliona ili 6.5 miliona?Oboje ne moze.Ili ili.

  • Salko

    31. maj 2021 | 14:12

    Bravo pozdravljam normalni ljudi se vakcinisu samo sektasi izmisljaju neke price.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA