≫ 

Lepa Jelena završila faks s prosečnom ocenom 10: Studije joj bile šala, evo gde je odlučila da leči

Njoj je danas u Nišu, kao najboljoj studentkinji medicine uručena nagrada "Dr Miodrag Lazić" koja se prvi put dodeljuje

  • 39
Nišlijka, Jelena Milosevic prva je dobitnica nagrade Dr Miodrag Lazic, Najboljastudentkinja Medicinskog fakulteta

Foto: Telegraf/D.K.

Prelepa Nišlijka Jelena Milošević, što bi mi Srbi rekli, oduvala je studije medicine i to sa, kako kaže, prosečnom ocenom 10, i ponela titulu najbolje studentkinje Medicinskog fakulteta. Na studijama je, kako kaže, uživala od početka do kraja, školovanje će nastaviti a sve što je naučila, iskoristiće da pomogne našim građanima. 

Jelena ističe da joj nije bilo teško da studije okonča sa prosečnom ocenom deset jer se našla u toj plemenitoj profesiji.

- Uživala sam u školovanju, od prijemnog pa preko svakog ispita. Nameravam da školovanje nastavim poslediplomskim studijama - kazala je Jelena i obećala da će svoje znanje iskoristiti u svojoj zemlji.

Njen trud, danas je nagrađen. Osim titule najbolje studentkinje, Jelena je i prva dobitnica nagrade “Dr Miodrag Lazić”, koju je u čast slavnog hirurga preminulog od korona virusa, ustanovila niška gradska opština “Medijana”.

Priznanje joj je danas, na Lazićev rođendan, uručio predsednik opštine Medijana Nebojša Kocić.

- Ustanovili smo ovu nagradu u nameri da ime Miodraga Lazića ne padne u zaborav. Takav heroj koji se našao srpskom narodu gde god je to bilo potrebno, zaslužuje da njegovo ime zauvek bude zapamćeno – kazao je Kocić. Podsetio je da je opština “Medijana” neposredno nakon njegove smrti ispunila Lazićevu želju da u večnost bude ispraćen Maršom na Drinu.

- To je bio jedan od najpotresnijih trenutaka, mnogi prisutni su zaplakali kada su odjeknuli zvuci Marša na Drinu a na hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene se pojavio njegov lik – kazao je Kocić.

Nagradu koja se sastoji od zahvalnice, povelje i novčanog dela Kocić je uručio budućoj doktorici uz želju da ona bude podsticaj i njenim kolegama te da im Miodrag Lazić bude vodilja u karijeri.

Nagradu doživljavam kao obavezu  

 

Jelena je tom prilikom rekla da joj je velika čast što joj je pripalo priznanje koje nosi ime velikog čoveka.

- Njegov dugogodišnji besprekorni rad je podsticaj za sve nas koji smo izabrali isti poziv. Nagradu koju sam danas dobila doživljavam kao obavezu da što više radim na svom profesionalnom usavršavanju i ličnom razvoju – rekla je Jelena Milošević.

Uručenju priznanja prisustvovala je i Lazićeva ćerka Nina Vujošević.

- Ovo je veoma emotivan dan za mene, danas bi mom ocu slavili rođendan. Velika je čast što je ova nagrada ponela njegovo ime. Znam da bi bio presrećan da zna da će najbolji student dobijati nagradu koja se po njemu zove – rekla je Nina.

Miodrag Lazić preminuo je 14. aprila prošle godine obavljajući funkciju direktora Urgentnog centra niškog KC. Biće zapamćen po mnogim životima koje je spasio na ratištima u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini. Dane koje provedene među srpskim borcima opisao je u knjizi “Dnevnik ratnog hirurga”.

Video: Srpska doktorka ličnost godine u Štajerskoj: Obično broj 1 budu političari ili sportisti, a sad mi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MILIBRAN

    31. maj 2021 | 19:40

    E, ovo je vest!!! Pametna, mlada, prirodna...a ne, pevaljka, voditeljka, fluenserka ili kako se već nazivaju kojekakve d..lje!!!

  • Salvatore

    31. maj 2021 | 18:55

    Ana P.iz Beograda 96 god.zavrsila medicinu prosek 10...napisite i o njoj clanak!!!

  • Mima

    31. maj 2021 | 20:05

    Podrska za mlade ljude!!Svaka cast devojci,fakultet tezak ,posao koji ce raditi jos tezi!A neki bi trebalo da se postide svojih komentara....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA