≫ 

U 15 gradova vakcinisano više od polovine stanovništva: Tri grada nemaju ni 25 odsto

Do sada je vakcinisano 12,5 procenata mladih između 18 i 25 godina, kao i 20 odsto onih između 25 i 30 godina

  • 6
Vakcinacija registracija čekaonica Beogradski sajam koronavirus ljudi maske Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Direktor Vladine kancelarije za eUpravu Mihailo Jovanović rekao je sinoć da je u 15 gradova u Srbiji vakcinisano više od 50 odsto punoletnog stanovništva, kao i da je još 20 gradova veoma blizu i da će tu brojku preći u narednih nekoliko dana.

- Samo tri lokalne samouprave imaju ispod 25 odsto vakcinisanih, to su Tutin, Novi Pazar i Lajkovac - izjavio je Jovanović za Radio-televiziju Srbije.

Jovanović kaže da je do sada vakcinisano 12,5 procenata mladih između 18 i 25 godina, kao i 20 odsto onih između 25 i 30 godina.

- Mladi se sve više vakcinišu, ali nije dovoljno. Zbog toga još jedan poziv mladim građanima da se odazovu vakcinaciji, jer oni imaju priliku da zadaju taj konačan udarac u borbi protiv kovida 19 - poručio je Jovanović, prenela je Beta.

On je podsetio da je juče bio poslednji dan kada se građani putem eUprave mogu prijaviti za vakcinaciju kojom će steći pravo na pomoć države od 3.000 dinara i da će oni imati dodatnih sedam dana da izvrše vakcinaciju.

Video: Od ponoći počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    1. jun 2021 | 08:19

    Ni u jednom gradu nije vakcinisana većina stanovništva. 50% punoletnih nije većina nego trećina stanivnika bilo kog grada. Maloletnici su takođe punopravni stanovnici bilo kog grada a konstantno se neko igra igre brojki. Kolektivni imunitet od 70% ukupnog stanovništva ne odnisi se samo na punoletne. Ispada da maloletnici ne mogu ni da se zaraze niti da zaraze druge pa nisu ni bitni u statistici.

  • U

    1. jun 2021 | 22:00

    U Pazar je prvo stigla variola.Jedan zarazio celu bivsu...I kad jedan ostane nevakcinisan moze sve da nas ponovo zarazi.

  • K

    1. jun 2021 | 21:58

    Kad se vakcinise preko 85% ukupnog stamovmistva, mozemo da govoro o kolektivnoj imunizaciji.Ovako presipamo iz supljeg u prazno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA