≫ 

2 godine je 50 porodica gazilo po odvodnim vodama posle poplava u Kragujevcu: Konačno su dobili most

Puštanjem u saobraćaj drumsko-pešačkog mosta u Trmbasu, sanirana je i poslednja šteta na području Kragujevca koju su izazvale velike poplave pre dve godine

  • 1
Most, Kragujevac Printskrin: RTS

Poplave koje su u junu 2019. godine zahvatile Kragujevac napravile su veliku štetu na javnim i stambenim objektima i putnoj infrastrukturi. Bujica je odnela i most u prigradskom naselju Trmbas, koji povezuje nekoliko sela. Sredstvima Grada izgrađen je most preko Bresničkog potoka, koji se tokom obilnijih padavina pretvori u nabujalu reku.

Gotovo dve godine pedestak kuća u naselju Trmbas, s gornje strane Bresničkog potoka, bilo je odsečeno od sveta. Bez gradskog prevoza išli su zaobilaznim putevima. Najčešće peške - kilometrima, do kuće i posla, deca do škole, piše RTS.

- Išli smo preko reke, gazili, a to je otpadna voda. Mučili smo se. Dobro, jesmo dugo čekali, ali smo dobili dobar most - kaže meštanin Trmbasa Radoslav Milojević.

Života Kostić kaže da je dobro urađeno, kvalitetno i da im je bitno da imaju prevoz, jer kako kaže, stariji meštani ne mogu da pešače kao nekada.

Radovi na mostu preko Bresničkog potoka dužine dvadeset, širine devet metara, počeli su krajem septembra prošle godine. U njegovu izgradnju i prateće radove, Grad je uložio 35 miliona dinara.

- Urađena je regulacija korita oko 74 metra koji je glavni bio razlog što se prethodni most urušio, pa se zbog toga, u sklopu izrade mosta, rađena i regulacija reke - rekao je Vojislav Mladićević iz Uprave za razvoj Grada Kragujevca.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić rekao je da taj potok nije veliki, međutim, on je bujičnog karaktera, u poplavama prolazi velika masa vode koja potkopava te stope mosta.

- Ovaj most je sagrađen na taj način da u narednih 30, 40, 50 godina ne moramo da razmišljamo da li će ovaj putni pravac i dalje biti ugrožen - naveo je Dašić.

A taj put povezuje tri naselja sa oko 5.000 stanovnika.

Puštanjem u saobraćaj drumsko-pešačkog mosta u Trmbasu, sanirana je i poslednja šteta na području Kragujevca koju su izazvale velike poplave pre dve godine.

Video: Potop kod Kragujevca, nivo vode sve viši

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA