Tasići izgubili ćerku, uskoro bi mogli da ostanu i bez doma: Grob joj ne znamo, u stanu palimo sveće

Već u poznoj starosti, Đorđe i Radmila, nigde ne izlaze iz stana

  • 0
Baba, deda, baka, stariji ljudi, penzioneri Foto: Pixabay

Đorđe Tasić (81) i njegova supruga Radmila (79) žive u naselju Strelište u Jagodini pod kirijom, u vrlo teškoj, materijalnoj i zdravstvenoj situaciji. Ćerka Suzana im je preminula pre sedam meseci.

- Ja sam više od sedam godina u krevetu zbog velikih problema sa nogama i ranama koje su mi zahvatile obe noge i na velikim mukama, ali eto Bog mi daje snagu i borim se. Penzija je mala, 19.500 dinara mesečno, pa kada platimo kiriju koja je 130 evra sa grejanjem, nas dvoje najčešće gladujemo - kaže za Telegraf.rs Đorđe Tasić. - Da nije manastira Lešje kod Paraćina i dobrog čoveka oca Jovana i manastira Ribnica i oca Arsenija, nas dvoje bi već odavno od gladi nestali.

Na svu njihovu muku i ćerka Suzana je pre sedam meseci preminula od posledica teške bolesti.

- Tuga i bol su nemerljivi jer iako je naša Suzana sahranjena u Paraćinu na samo 20 kilometara od nas mi joj ni grob ne znamo i sve što možemo je, svaki dan ovde u stanu sveće palimo, koje nam iz manastira donose - navodi Đorđe i naglašava da im zbog korone niko ne ulazi u stan, a ni oni nigde ne izlaze već sve što dobri ljudi donesu ispred vrata ostavljaju.

Sve što su imali izgorelo je u požaru koji je zahvatio prethodni stan gde su živeli.

Sadašnjem stanodavcu su dužni dve, a kako kaže Đorđe Tasić, uskoro i tri kirije.

Svi koji mogu i žele da pomognu Tasićima mogu to da učine na broj žiro računa u OTP banci na ime Đorđe Tasić: 275000053028404302.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA