≫ 

Načelnik čačanskog štaba za Telegraf: Građani uplašeni, život se odvija normalno, izveštaj čekamo

Trenutno se stvaraju uslovi za povratak normalnog života u naselja koja su najviše oštećena posle eksplozije u fabrici "Sloboda"

  • 5

Situacija u Čačku za sada je stabilna, građani jesu zabrinuti, ali život se odvija normalno. Ovo je za Telegraf potvrdio načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije u Čačku Bratislav Zečević.

Kako je naglasio, trenutno se stvaraju uslovi za povratak normalnog života u naselja koja su najviše oštećena posle eksplozije u fabrici "Sloboda".

- Ono što mogu da vam kažem jeste da se radi na stabilizaciji električne mreže, da bi ljudi mogli da imaju uslove za normalan život. Sinoć je sektor za vanredne situacije izvršio evakuaciju ugroženih građana. Inače, kao gradski štab nismo dobili nikakve zahteve za angažovanje pripadnika civilne zaštite - objasnio je.

Kolika je materijalna šteta, još uvek nije poznato.

- Čekamo izveštaje od policijskog i vojnog sektora koji se time bave.

Radnici fabrike "Sloboda" danas neće ići na posao. Za razliku od njih, ostali Čačani nastavljaju sa svojim svakodnevnim životnim aktivnostima, rečeno nam je.

- Život se za sada normalno odvija. Građani koji žive u okolini fabrike su sigurno još uplašeni, ali ostali sasvim normalno funkcionišu. I sam sam malopre bio na poslu, prolazio kroz centar, sve deluje kao i pre. Naravno, videćemo tek kakve će posledice biti kad nadležne službe utvrde da li je bilo zagađenja i ostalo.

Budući da je reč o namenskoj industriji, uviđaj vrše republički organi.

Inače, reporteri Telegrafa su na licu mesta, gde su uočili da je situacija znatno mirnija.

Video: Gori vojna fabrika u Čačku: Požar i eksplozije u Slobodi, građani evakuisani

Video: Samo smo se prekrstili: Ovako izgleda žarište eksplozije u Čačku jutro posle

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    4. jun 2021 | 13:05

    Stanovništvu Čačka i okoline da se podeli jod. Punjenhe municije koja je eksplodirala u magacinu Slobode verovatno ima u sebi uranijum ili nešto slično. Ovakav toplotni talas i svetlost eksplozije izazivaju nukkearne čestice. Zaštitite se od jonizujućeg zračenja i hemijskog zagađenja Niko drugi to neće učiniti za vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA