≫ 

Otac koji je šutirao svog sina u školskom dvorištu saslušan u Tužilaštvu: Nije se branio ćutanjem

Podsećamo, otac je već uhapšen i na snazi je pritvor do 48 sati, a sudija za prethodni postupak odlučiće da li se prihvata predlog Tužilaštva

  • 9
Doljevac tuča Printskrin: Youtube/Direktno.rs, Foto: Shutterstock

Osumnjičeni otac B. L, koji je svog sina, inače učenika sedmog razreda, prekjuče brutalno šutirao u školskom dvorištu OŠ "Vuk Karadžić" u Doljevcu, opštini nedaleko od Prokuplja, danas je saslušan pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu, koje je predložilo pritvor, a pritvor do 30 dana potvrđen je odlukom Osnovnog suda u Nišu.

Podsećamo, otac je već uhapšen i na snazi je pritvor do 48 sati, a sudija za prethodni postupak odlučiće da li se prihvata predlog Tužilaštva.

- Osumnjičeni je izneo svoju odbranu, nije se branio ćutanjem. Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo pritvor zbog uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti - saopštila je Aleksandra Vujisić, zamenik OJT u Nišu.

B. L. je priveden sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu. Sudija za prethodni postupak nakon saslušanja odredio je pritvor do trideset dana B. L. (49) iz sela Kočane zbog nasilja u porodici.

- Osumnjičenom je određen pritvor kako ne bi uticao na oštećenog kao svedoka, s obzirom na to da maloletnik nije saslušan, a žive u istom porodičnom domaćinstvu - saopštio je Vladimir Rakonjac, portparol Osnovnog suda u Nišu.

Nakon incidenta otac dečaka je uhapšen, a kakao je za "Telegraf" kazao direktor škole Goran Ilić, mališan se oseća dobro i priprema se individualni plan zaštite za dete.

Osim MUP, obaveštena je i Školska uprava, kao i Centar za socijalni rad.

Oglasilo se Ministarstvo za brigu o porodici

Iz Ministarstva za brigu o porodici za "Telegraf" su istakli da će zatražiti izveštaj od Centra za socijalni rad Prokuplje.

- Ministarstvo će zatražiti izveštaj od CSR Prokuplje, kako bi se utvrdilo da li je dete i porodica deteta na evidenciji tog centra i u skladu sa zakonom, naložiti tom organu preduzimanje određenih mera

i aktivnosti u cilju zaštite ličnosti, prava i interesa deteta - objasnili su.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    9. jun 2021 | 14:33

    Otac sam đaka osmaka, ne opravdavam nikakvo nasilje,prema deci pogotovo,samo se pitam šta je ovaj mali uradio da otac ovako reaguje i tuče ga pred društvom? Nešto je ovde krupno u pitanju! Nedao Bog da nije u pitanju droga a opet pomislim to je dete ,nije valjda tako nešto.

  • ....

    9. jun 2021 | 14:50

    Tu je više od laganja kad je otac tako reagovao......pustite čoveka,sami će oni to srediti ovo je samo nekontrolisana reakcija oca....

  • Al Jo

    9. jun 2021 | 15:55

    Kakav bre plan zastite deteta!!! Od koga da ga zastite, otac nije bio nasilnik niti je ikada pre to uradio. Ne odobravam nasilje i ovakav postupak, ali ne treba preterivati. Sada sluzbe i organi mogu samo da rasture porodicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA