≫ 

"Nije posao u umiranju, već u rađanju": Pogrebnik iz Kraljeva poklanja spomenik, džinovsku ljuljašku

Poklon selu sprema za litije

  • 0
Rade Joksimović, Rade Hram Monitira najveću ljuljašku u ovom delu Evrope / Foto: RINA

Na petom kilometru od Kraljeva u selu Drakčići živi rade Rade Joksimović koga meštani znaju po nadimku Rade Hram. Ovaj Kraljevčanin koji je u čitavoj Evropi poznat kao pogrebnik, odlučio je da svom kraju pokloni spomenik, ali ne u vidu mermera, već ljuljaške koja će po dimenzijama i gabaritu biti najveća u ovom delu Evrope.

- Radi se o građevini koja će biti 18 metara visine, sa dva ljuljajuća sedišta, a amplituda ljuljanja biće 18 metara u jednom pravcu, što znači da ko se zaljulja jednom leteće 36 metara tamo ovamo. Želim da ljuljašku podarim selu za litije, prve Trojice koje se uskoro obeležavaju, 20. juna - kaže Rade za agenciju RINA.

On dodaje da je ljuljaška spremna za montažu, a samo za temelje otišlo je osam kubika armiranog betona, i više od dve tone čelične konstrukcije.

Rade Joksimović, Rade Hram Sličnu ljuljašku Rade video samo u Kini / Foto: RINA

- Sličnu ljuljašku imao sam prilike da vidim samo u Kini, u Evropi ovakvih nema. Sve sam konstruisao sam, prvo u svojoj glavi, i verujem da sam konačno bliži cilju da omladini i onima koji će se tek rađati ostavim nešto trajno, jer nije posao u umiranju, već u rađanju - poručuje ovaj pogrebnik.

Video: Da li biste dali 4 prosečne srpske plate za kauč koji se pretvara u mrtvački sanduk?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA