≫ 

U toku izgradnja transfer stanice kod Bistrice za tri opštine: Kraj prve faze radova za 150 dana

Vrednost prve faze radova na izgradnji transfer stanice iznosi 92 miliona dinara

  • 0
Deponija, Bistrica

Foto: RINA/Alem Rovčanin

Deponija, Bistrica

Foto: RINA/Alem Rovčanin

Paralelno sa sanacijom prijepoljske nesanitarne deponije Stanjevine, u toku je izgradnja transfer stanice Banjica, nedaleko od Bistrice, sa reciklažnim dvorištem gde će se selektovati otpad iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši a potom transportovati na Regionalnu sanitarnu deponiju Duboko u Užicu. Trenutno se izvode građevinski radovi, a rok za završetak prve faze radova je 150 dana.

Umesto svojevremeno započete Regionale sanitarne deponije Banjica, koja nikada nije privedena nameni, iako su u ranijih godina u nju ulagana višemilionska sredstva, sada na toj lokaciji tri Polimske opštine uz pomoć države zajednički grade transfer stanicu za reciklažu komunalnog otpada, koji će se posle selekcije dalje transportovati u deponiju Duboko kod Užica, piše RINA.

Deponija, Bistrica

Foto: RINA/Alem Rovčanin

- Projekat predviđa izgradnju objekta za osoblje, portirnicu, četiri vrste instalacija, kanalizaciju i vodovodnu instalaciju, protivpožarnu mrežu, mašinske instalacije i oprema koja će doći na delu kod pretovarne rampe i saobraćajnice. Takođe, ovde će biti izgrađeni i boksovi i nadstrešnica gde će se klasirati otpad i manji objekti za izdvajanje opasnog i elektronskog otpada - pojašnjava šef gradilišta Milutin Stojičić.

Vrednost prve faze radova na izgradnji transfer stanice iznosi 92 miliona dinara, od kojih je opština Prijepolje izdvojila 25 miliona, Priboj 15 a Nova Varoš 10 dok je ostatak sredstava obezbedilo Ministarstvo zastite životne sredine.

- Izgradnja pristupnog puta, vodovoda, potom izmeštanje strujnog dalekovoda i nabavka specijalnih kamiona za transport smeća koštaće dodatnih 70 miliona dinara koje će obezbediti Ministarstvo zaštite životne sredine - navodi zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodzić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA