Oglasio se mladić koji je navodno ostavio srpsku zastavu na Košarama: "Nisam, ali sam poneo njihovu"

Mladić koji je navodno ostavio srpsku zastavu na Košarama kaže da nije dozvolio da rade sa njom šta žele posle

  • 2
Kosovska policija, srpska zastava Foto: Marko Jovanović, Pixabay

Mladić za kojeg je navedeno da je okačio srpsku zastavu među albanskim na Košarama, što je izazvalo burne reakcije i oprečne informacije, napisao je da je nije tamo ostavio, prenosi Kosovo onlajn.   

- Nisam je ostavio, nisam dozvolio da rade sa njom šta žele posle, ali sam poneo jednu njihovu veliku -  naveo je on na društvenim mrežama.

Na fotografiji koja je objavljena na Instagram stranici posvećenoj junacima sa Košara, vidi se srpska trobojka koja se na ruševini karaule vijori medu mnogim albanskim zastavama koje su poderane.

- Svaka čast našem pratiocu koji je na karauli istakao njenu pravu zastavu -  piše u objavi ispod fotografije, a mediji navode da je trobojka postavljena povodom 22. godišnjice od završetka bitke na Košarama.

Kosovska policija je dematovala vest koju je, kako prenosi prištinska "Gazeta ekspres", da je zastava postavljena na osmatračnicu na Košarama i nazvala je lažnom vešću.

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je za "Gazetu ekspres" da nadležene jedinice kontrolišu to područje.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели К О Ш А Р Е (@karaula_kosare)

Oglasila se i organizacija ratnih veterana takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u Peći, koja je navodno postavljanje srpske zastave u osmatračnicu na Košarama nazvala "činom provokacije Srbije" i zatražila od vlade u Prištini i bezbednosnih struktura da preduzmu hitne mere i kazne odgovorne za taj čin.

Video: Na Košare su navalili teroristi, NATO, Legija stranaca ali u Metohiju nisu ušli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA