≫ 

Još jedan grad ukinuo vanrednu situaciju: I dalje na snazi kontrola poštovanja mera prevencije

Odluka je doneta na osnovu procene stepena ugroženosti stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, a u skladu sa izveštajima Zavoda za javno zdravlje i Zdravstvenog centra u Vranju

  • 2
Vranje reportaža Foto: S. Tasić
Vranje reportaža Foto: S. Tasić

Vranje je još jedan u nizu gradova u kojima je ukinuta vanredna situacija. Ta odluka doneta je danas na zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije, kojim je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković.

Odluka je doneta na osnovu procene stepena ugroženosti stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, a u skladu sa izveštajima Zavoda za javno zdravlje i Zdravstvenog centra u Vranju. Tom prilikom, gradonačelnik Vranja istakao je da, uprkos popuštanju mera, građani moraju da budu disciplinovani i poštuju propisane epidemijske mere.

- Pozivam sve građane da se vakcinišu, jer imunizacija je jedina zaštita od širenja koronavirusa i način za zaustavljanje pandemije. Veoma je važno da broj vakcinisanih bude što veći, kako bismo se uspešno izborili protiv virusa i dostigli kolektivni imunitet. Bez obzira na ukidanje vanredne situacije, budite odgovorni prema sebi i drugima - istakao je gradonačelnik.

Na sednici je doneta i Odluka kojom se nalaže Odeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave i Odeljenju komunalne milicije da u skladu sa važećim merama Vlade Republike Srbije nastave sa redovnom kontrolom poštovanja preventivnih mera zaštite od virusa kovid-19. Takođe, donet je i zaključak kojim se apeluje na sve građane da i dalje poštuju sve preventivne mere zaštite, a posebno mere lične zaštite i poštovanje propisane fizičke distance.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    15. jun 2021 | 16:42

    Ajde Telegrafe ne prenosi vise ovu smejuriju.. gde nestade umiranje ..niko nista ne pazi vec mesecima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA