≫ 

Posle 26 godina u Leskovcu rođene tri bebe bezbolnim porođajem: Cilj je što više ovakvih porođaja

Posle dva dana se ide kući, potpuno je bezbedno i komforno za porodilje

  • 1
Beba Foto: Pixabay.com

Posle tačno 26 godina kako je doktor Radomir Mitić uradio prvi bezbolni porođaj u Leskovcu i rodio se Novak, u leskovačkom porodilištu juče su tri mame donele na svet tri devojčiče upravo bezbolnim porođajem, uz nadzor doktorke Niti Sadane iz Bostona, javlja Jugmedia

Kako je objasnio direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević cilj im je da smanje carske rezove i da se što više porodilja odluči na ovu metodu.

- Posle dva dana se ide kući, potpuno je bezbedno i komforno za porodilje, za razliku od carskog reza koji je vrsta operacije -  kazao je za Jugmediu Dimitrijević.

Dodaje da će u narednom periodu smanjiti carske rezove sa 40 na 20 odsto, kao i da će raditi na tome da podignu svest budućim mamama da je bezbolni porođaj jedna vrsta prirodnog porođaja i da nemaju razloga za strah.

Inače, Sadana je anesteziolog subspecijalista akušerske anestezije, usko specijalizovana za trudnice sa visoko rizičnom trudnoćom i ovde je na projektu unapređenja sistema za bezbolni porođaj.

- Ovde sam da povećamo brigu o majci i deci u periodu oko porođaja i da ženama u Leskovcu ponudimo i omogućimo istu zdravstvenu brigu i negu kao što imaju njihove sestre i rođake u ostalim delovima Srbije -  rekla je danas doktorka Sadana.

Video: Magiju rađanja novog života podelila sa pratiocima mužem i starijim detetom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Porodilja

    16. jun 2021 | 08:19

    Cekaj u Leskovcu ne postoji anesteziolog koji bi dao epidural nego su cekali doktorku iz Bostona?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA