Humani paraćinski maturanti za Miu: Svečana odela zamenili majicama, novac daju za lečenje devojčice

Ideju maturanata opšteg smera podržali su roditelji, školsko rukovodstvo, ali i drugi učenici završnih razreda gimnazije

  • 1
Mia Žikić Devojčica za koju će novac dati paraćinski maturanti, Mia Žikić / Printskrin: FB/150 minuta

Učenici završnog razreda gimnazije u Paraćinu zbog epidemije korona virusa dugo nisu znali hoće li imati specijalno veče namenjeno proslavi mature. Ipak, čim su saznali da će njihovo matursko veče biti održano, učenici odeljenja 4/2 jednoglasno su doneli odluku – da svečana odela, kravate i elegantne haljine zamene majicama, kako bi pomogli svojoj sugrađanki Mii Žikić koja boluje od skolioze, navodi RTV Paraćin.

Ideju maturanata opšteg smera podržali su roditelji, školsko rukovodstvo, ali i drugi učenici završnih razreda gimnazije.

Iako je proslava mature jedan od najzvažnijih događaja svakog pojedinca, učenicima 4/2 paraćinske Gimnazije neće biti žao što će maturske haljine i odela zameniti majicama.

Čineći ovo dobro delo, oni smatraju da će na taj način biti drugačiji od ostalih, a ne po garderobi.

Mia Žikić je u oktobru 2020. godine uspešno operisana u Turskoj kada joj je u kičmeni stub, zbog velike skolioze koju je imala, ugrađena šipka. Njen oporavak zaustavila je infekcija korona virusom, koja je za posledicu ostavila cistu i početak sepse. Nakon ponovne hitne operacije u Istanbulu Mia Žikić je sada stabilno i redovno odlazi u Istanbuk na kontrole.

U narednom periodu Mii predstoji najmanje još jedna operacija za koju je neophodno prikupiti velika novčana sredstva. Osim slanjem SMS poruke 608 na 3030, novac za lečenje i operacije četvorogodišnje Mie Žikić iz Paraćina može se donirati putem dinarskog i deviznog računa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr. No

    18. jun 2021 | 18:50

    Jadne li države kad se dobar deo ljudi leči humanitarnim prihodima jadnog i napaćenog naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA