≫ 

Popucala stakla po Čačku, meštani očajni: Ne možemo da živimo u konstantnom strahu od eksplozija

Tokom noći krug fabrike nadletali su u vojni dronovi

  • 12
Čačak Sloboda Foto: RINA

Još jedna besana noć je iza Čačana, meštani koji žive u blizini vojne fabrike su evakuisani na sigurno. Nakon eksplozije koja se dogodila oko 20 časova, one se više nisu ponavljale. U okolnim domaćinstvima od siline udara popucala su stakla na prozorima.

- Sve se zatreslo, a onda su se sručili prozori i vrata se otvorila. Deca su počela da plaču, zaista smo bili uplašeni. Opet nam se dešava isto, ali nikad ne možemo na tako nešto da se naviknemo. Ne osećamo se bezbedno. Nadamo se da će nadležni uspeti ovo konačno da reše, ne možemo nastaviti život u konstantnom strahu od eksplozija - rekao je Nenad Despotović koji živi u blizini vojne fabrike Sloboda.

Prema prvim pretpostavkama eksplozija se dogodila u magacinu baruta. Druga smena je radila u fabrici, a zaposleni su na vreme evakuisani. Troje radnika zadobilo je lakše telesne povrede.

- Ono što je najvažnije jeste da nema ljudskih žrtava. Procenjivili smo opasnost i naredili evakuaciju iz preventivnih razloga, pošto je došlo do nekoliko manjih požara oko samog mesta detonacije. Vatrogasne ekipe su uspele da lokalizuju vatru, pa se očekuje da se meštani vrate u toku dana svojim kućama. Njih oko 35 lica od kojih je 7 dece smešteno je u hotel, a ukupno je evakuisano 150 domaćinstva, većina njih smeštena je kod prijatelja i rođaka. Sada je situacija stabilna, građani nemaju razloga za paniku, ali u toku dana biće izvršene dodatne istrage o uzroku ove eksplozije - izjavio je za RINU gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Tokom noći krug fabrike nadletali su u vojni dronovi, a u Slobodu je stigao i ministar odbrane Nebojša Stefanović. Kompanija Sloboda još uvek nije objavila zvanično saopštenje vezano za ovaj akcident.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Visnja

    20. jun 2021 | 10:33

    Vojni objekat mora da cuva vojska.Ovo nije naivno.Predlazem da ih narod tuzi za stetu i pretpljeni strah.Prvi put je moglo da se desi ali ovo je drugi put i u pitanju je grubi nemar.

  • nikolas

    20. jun 2021 | 10:01

    NEKA VOJSKA KAO NEKAD CUVA FABRIKU !!!

  • PRC

    20. jun 2021 | 10:20

    Prošlo je vreme onih nepismenih iz šume, tako je to kada elitni stručnjaci krenu da rade, na daleko se čuje. 😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA