Porfirije: Vlast u Crnoj Gori izneverila poverenje Amfilohija

"Mi podržavamo da svaki narod ima svoju državu, u tome vidimo blagoslov i izraz slobode, mogućnost da svako razvija svoj specifičan dar da ga razvija i da daruje sebe drugome", poručio je patrijarh srpski

  • 4
Patrijarh Porfirije Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Patrijarh srpski Porfirije kritikovao je danas vlast u Crnoj Gori koja je, kako je rekao, izneverila poverenje mitropolita Amfilohija i stavila se u službu sila ovog sveta koje postoje samo i isključivo na polarizacijama.

U besedi u crkvi Svete Trojice u Sremčici, patrijarh je rekao su poslednji događaji u Crnoj Gori pokazali da su "oni koji su na krilima i u snazi mitropolita Amfilohija došli na mesto da grade mostove, da otupe oštrice, da zbliže ljude nezavisno od toga ko kom narodu pripada i na koji način se moli Bogu… izneverili poverenje mitropolita".

- Izneverili su samim tim, usuđjem se da kažem, i blagodat Božju i stavili se u službu sila ovoga sveta, koje postoje samo, braćo i sestre, iskljucivo i samo na polarizacijama - naveo je patrijarh.

Citirajući poslovicu "zavadi pa vladaj", patrijarh je rekao da se na taj način jedni proglašavaju belcima, a drugi crncima.

Svi mi, poručio je Porfirije, imamo svoje posebnosti i specicifičnost, ali nama to od Boga nije dato da bismo bili udaljeni jedni od drugih i da se nebismo međusobno razumevali.

"Mi podržavamo da svaki narod ima svoju državu, u tome vidimo blagoslov i izraz slobode, mogućnost da svako razvija svoj specifičan dar da ga razvija i da daruje sebe drugome, ali i da prima drugoga sebi u svoje naručje...", poručio je patrijarh u besedi objavljenoj na stranici Hrama tv na Jutjubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    20. jun 2021 | 18:05

    Svaki izdajnik je Juda licno pa ko god bio.Mnogo toga moze da se oprosti.I treba.Ali izdaja ne moze.Ona mora da se kazni.

  • slađa

    20. jun 2021 | 18:31

    Mitropolit Amfilohije nikada nije izneverio Boga i svoj narod u Crnoj Gori. Tako da ni Bog ni narod neće izneveriti njega. Od talasa litija sada se stvara cunami koji odnosi sve one koji su hteli i Amfilohija Radovića da žigošu kao genocidno čeljade. I ne samo njega, već svaku čestitu dušu na pravdi Boga Istinoga.

  • Obrad

    20. jun 2021 | 17:56

    Boga mi, da Đedo ustane, iznenadio bi se koga bi opleo. Opet i uvek - ono isto zlo koje je već jednom pobedio, a koje se sad praćaka kao šaran u meredovu, uz pomoć brata po kinti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA