Upozorenje novosadskog Vodovoda: Pojedini delovi ostaće bez vode ako je budu trošili neracionalno

Ukoliko se trend korišćenja pijaće vode za nepotrebne aktivnosti nastavi i narednih dana, JKP "Vodovod i kanalizacija" biće primorano da uvede restrikcije vode

  • 0
Kuhinja, slavina, sudopera, česma, radna površina

Foto: Pixabay

U distributivnom vodovodnom sistemu grada Novog Sada beleži se enormna potrošnja i nagli skok neracionalnog trošenja vode za piće. Najveća eksploatacija vode je na sremskoj strani grada, u čemu prednjače Popovica i Paragovo. Dva rezervoara u Sremskoj Kamenici jutros su bila potpuno prazna, a pogon za preradu sirove vode odnosno Fabrika vode radi punim kapacitetom i svoj maksimum dostigla je puštanjem 1.250 litara vode svakog sekunda u sistem.

Ukoliko se ovakav trend nerazumne potrošnje nastavi, Popovica i Paragovo narednih dana neće imati vode. Problem je i u rubnim delovima mreže, na bačkoj strani, gde je već tokom vikenda bio slabiji pritisak. Obaveza nam je da građane zamolimo da budu solidarni kako bi svi Novosađani imali dovoljno vode za piće, saopštava novosadski Vodovod.

- Prerađena voda u Fabrici vode koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo se koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje i to svi treba da imamo na umu. JKP "Vodovod i kanalizacija" naglašava da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

- Sirove vode ima dovoljno, ali je zbog neodgovornog ponašanja, ne svih potrošača, potrošnja pijaće vode enormno skočila i stoga nemaju svi korisnici uredno vodosnabdevanje. Ukoliko se trend korišćenja pijaće vode za nepotrebne aktivnosti nastavi i narednih dana, JKP "Vodovod i kanalizacija" biće primorano da uvede restrikcije vode, što verujemo nikom nije u interesu, ali ako ne prevlada razum i empatija, to ostaje kao jedina mera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA