RHMZ upozorio: Stižu nepogode sa gradom i obilnim pljuskovima. Za kratko vreme će pasti dosta kiše

U zoni padavna se očekuje i jak vetar

  • 3
Vreme, nevreme, kiša, kišobran, vetar

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema poslednjem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuju se nepogode sa gradom i obilnim padavinama za kratko vreme.

- Danas se na području Srbije lokalno očekuje pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom, obilnim padavinama za kratak vremenski period i jakim vetrom u zoni padavina - stoji na sajtu RHMZ-a.

Kako su dalje upozorili, u predstojećim danima očekuju se veoma visoke temperature.

RHMZ

RHMZ Printscreen

- Od sutra, 22. juna, veoma toplo vreme sa temperaturom (i jutarnjom i dnevnom) znatno iznad proseka za ovaj period godine. Najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se u intervalu od 36 do 38 °C, a u četvrtak ponegde i do 40 °C. Manji pad temperature očekuje se od petka, 25. juna.

Takođe i u Beogradu veoma toplo i sparno sa najvišom temperaturom do petka u intervalu od 37 do 40 °C - upozorili su iz RHMZ-a.

Kako je i meteorolog Marko Čubilo najavio, od danas, pa do petka sledi jedan od najjačih vrelih talasa u poslednjih 5, 6 godina.

- Biće ekstremno toplo, vrhunac vrućina čeka nas u četvrtak. Samo ponegde ređi pljuskovi i lokalne nepogode. U petak poslepodne jača destabilizacija i osveženje koje za vikend donosi maksimume ispod 30 stepeni - naveo je Čubrilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA