≫ 

Helikopteri u krugu vojne fabrike: Gasili tinjajuću vatru oko "Slobode", demineri u magacinu baruta

Proizvodnja u fabrici je prekinuta do daljnjeg

  • 4

Dva vojna helikoptera stigla su u Čačak kako bi dodatno nakvasili teren i na taj način dodatno obezbedili od potencijalne pojave požara. Poslednji požar dogodio se sinoć oko 20 sati, kada je vatra zahvatila visoko rastinje u krugu fabrike, a požar pretio da se proširi do kuća u naselju Tomaševići.

Dva helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije angažovana su danas na preventivnom polivanju terena vodom u fabrici "Sloboda" u Čačku.

Reč je o helikopterima Mi-17 i Mi-8, koji su poleteli sa aerodroma „Morava“ kod Kraljeva, a svoje angažovanje su završili nakon izbačenih 30.000 litara vode, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Brzom intervencijom vatrogasaca vatra se nije proširila dalje. Vodenim topovima su gađali rastinje koje gori. Iako smo se vratili juče kućama bili smo sinoć spremni ponovo na evakuaciju, ali do toga na svu sreću nije došlo", rekla je za RINU meštanka Nada Stevanović.

Nakon što je prošlo 24 sata od poslednje eksplozije, u magacinu baruta u kom se ona i dogodila ušli su demineri kako bi obezbedili taj prostor.

Proizvodnja u vojnoj fabrici Sloboda nakon dva akcidenta koja su se dogodila u poslednjih 15 dana, prekinuta je do daljnjeg.

Video: Vojni helikopteri i dalje gase požar u fabrici Slobode: U Čačku i dalje nije smirena situacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssss

    21. jun 2021 | 15:51

    Zanimljivo je da su par dana pre ovog pozara bas vezbali na batajnici gasenje pozara 🤔🤔🤔

  • milano

    21. jun 2021 | 19:49

    Ode fabrika za 1 euro😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA