≫ 

Oproštaj od učitelja uz torte i poklone podelio mišljenja roditelja: I ja radim, a ne dobijam darove

Da li treba učiteljima ili učiteljicama davati poklone? Svoje mišljenje nam ostavite u komentarima

  • 5
Učitelj, učitelj Slobas, proslava Učitelj Sloba sa đacima Foto: facebook.com/uziceoglasnatabla

U utorak se veliki broj đaka oprostio od svojih učiteljica i učitelja. Neki učenici odlučili su da ovaj dan obeleže na poseban način uz poklone i torte. Učitelj Sloba iz Turice dobio je tortu sa dirljivom porukom, učiteljica Alma Veljović iz Prijepolja takođe je dobila poslasticu i poklone.

Reakcije na svečanost koju su organizovali đaci su različiti.

Mnogi smatraju da učitelji za kraj četvrtog razreda treba da dobiju nešto na poklon od đaka sa kojim su proveli toliko godina.

- S obzirom na to da je to najvažniji period školovanja jer deca tad uče da uče, smatram da treba učiteljici da se kupi poklon. Odeljenje moje ćerke, koja je sad šesti razred, poklonilo je učiteljici torbu i sat - kazala je za Telegraf.rs jedna majka iz Beograda.

Druga nam je iznela sasvim suprotno mišljenje.

- Dete mi stalno traži neki novac za poklon učiteljici. Te je Osmi mart, te joj je rođendan. Onda se kupuje poklon i za kraj svakog razreda. Meni je to besmisleno. Pa i ja radim i niko mi ne kupuje poklone što obavljam svoj posao - rekla je druga majka.

Međutim, učitelj Sloba dobio je tortu za poslednji dan koji je proveo sa svojim đacima sa kojima je bio četiri godine.

Na njoj su ispisane dirljive reči.

"Nećemo plakati niti suze liti, sa velikim osmehom Vam učitelju obećavamo nikad Vas zaboraviti nećemo. Najboljem učitelju Slobi. Vaše IV - 4" - ispisano je na torti koja je napravljena u obliku knjige.

Na Fejsbuk stranici Užice - Oglasna tabla postavljena je fotografija ponosnog učitelja koji je okružen svojim nekadašnjim đacima.

"Ovo je najlepša nagrada za učitelja. Bravo za decu i za njihovog učitelja. Sviđa mi se", "Za četiri godine rada sa našom decom, učitelj je sve ovo zaslužio", "Generacijama najbolji!" - samo su neki od komentara na društvenoj mreži povodom poslednjeg zajedničkog dana. 

Đaci odeljenja IV - 4 Osnovne škole "Vladimir Perić Valter" iz Prijepolja skoro mesec dana su pripremali iznenađenje za svoju učiteljicu.

Mališani su je iznenadili u parku. Na stolu je sačekala torta i pokloni.

"Draga učiteljice na svemu što ste učinili za nas. Kad nam fali bod do petice, Vi nam uvek date. Mi ćemo Vas uvek pamtiti, nadamo se da nas nećete zaboraviti" - napisali su đaci za svoju učiteljicu Almu Veljović.

Da li treba učiteljima ili učiteljicama davati poklone? Svoje mišljenje nam ostavite u komentarima.

Video: Učiteljica iz Novog Sada se takmiči za najboljeg nastavnika na svetu i nagradu od milion dolara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slady

    23. jun 2021 | 11:33

    Sobzirom da su se roditelji previse opustili ( cas izuzetcima naravno) i vise vremena posvecuju drustvenim mrezama i rijalitima, a brigu o deci prepustili prosvetnim radnicima istima bi umesto običnih poklona trebalo dati orden. Posto su nam deca toliko razmazena i sada i zakonom zasticena,ne sme čovek ni glas da podigne na njih, a kamo li malo po guzici da udari, ne daj boze čvrgu po glavi kao sto su to ucitelji u neka zdravija vremena mogli.

  • Rix

    23. jun 2021 | 13:19

    Učestvovao sam u pripremi svih proslava sa svojim učenicima, uvek sam dao "dinar više"od dobijenog. Umeo sam da ih iznenadim čokoladom za njihov rođendan. Bilo je to pre desetak godina, sada sam u penziji i ne znam kakva je situacija danas.

  • DD

    23. jun 2021 | 12:53

    Ja sam nastavnik 40 godina,veliki sam protivnik davanja poklona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA