≫ 

Lončar nezadovoljan radom bolnice u Valjevu, najavio smene: To je jedino rešenje za napredak

- Ja jedino što mogu, jeste da kažem - imate rok do tada, ukoliko ne počnete, doći će novo rukovodstvo - rekao je Lončar

  • 5
SEDNICA KRIZNOG STABA Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da nije zadovoljan time što već dve godine rukovodstvo bolnice u Valjevu ne može da se saglasi oko rekonstrukcije, i najavio smene u toj zdravstvenoj ustanovi.

Lončar je prilikom posete obnovljenom Domu zdravlja u Valjevu rekao da je država obezbedila novac, ali da nije na njemu da odluči kako treba da izgleda rekonstrukcija bolnice.

- Neću ja da radim u toj bolnici i nije moje da određujem kako će to da izgleda, pa da sutra neko kaže da je ministar to uradio zbog nekih svojih kombinacija, a nama ne odgovara tako - poručio je on odgovarajući na pitanje zašto nije zadovoljan radom valjevske bolnice.

Ministar je rekao da je smena jedino rešenje kako bi bolnica mogla da napreduje.

- Imali su obavezu da se odluče, ogroman novac je izdvojen. Reč je o desetinama miliona evra, to je novac svih građana Srbije i oni godinama ne mogu da se odluče koju vrstu rekonstrukcije žele, a mi ćemo doći u situaciju da plaćamo penale projektantima jer se oni nisu dogovorili - objasnio je ministar.

Lončar je podsetio na to koliko je bolnica renovirano u poslednje vreme jer, prema njegovim rečima, zdravstvo mora da napreduje, jer posle pandemije ništa neće biti isto.

- Nije u redu da se dve godine čeka, a novac je spreman. Apelujem i na građane da utičete na to da bolnica što pre počne da se renovira, jer je ta bolnica za sve vas. Ja jedino što mogu, jeste da kažem - imate rok do tada, ukoliko ne počnete, doći će novo rukovodstvo - kazao je Lončar.

On je rekao i da neće tolerisati razdvajanje lekara iz Doma zdravlja i bolnice, navodeći da svi zajedno moraju da rade u obe ustanove.

- Šta to znači, da ovde u Domu zdravlja nema ginekologa, a da u bolnici sedi i ne radi ništa, ili da oni nemaju za dežurstvo, a da ne ode neko iz Doma zdravlja. To meni nema nikakve logike - istakao je ministar.

Lončar je rekao da drugog rešenja nema, osim smene u valjevskoj bolnici i da su nedelje u pitanju.

Zaključio je da novac namenjen toj bolnici neće propasti već će, ukoliko se ne počne sa rekonstrukcijom, na red doći druga bolnica sa gotovim projektom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    23. jun 2021 | 15:37

    Gospodine Ministre to sto vi navodite je sitno i samo jedan delić što se Valjeva tiče. Pogledajte šta vam radi rukovodstvo tog istog renoviranig doma zdravlja, precesljajte malo njihovu dokumentaciju oko pruzanja usluga, prijema radnika, odredjivanja glavnih med sestara itd itd.

  • Janko

    23. jun 2021 | 19:28

    G.dine Lončaru, da ste doživeli dreku, ciku i viku jedne od sestara ispred vrata ortopedske ambulante, davno bi ste poradili na smeni dotične a i njoj slučnih. Bahatost, nemar, jednom reči težak javašluk Vam vlada u Valjevskoj bolnici! Govorim ne bez argumenata, već zbog torture koju sam ja preživeo a i mnogobrojni pacijenti!

  • Boža zemunac

    23. jun 2021 | 14:31

    A kada će tebe da smene ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA