≫ 

Osmaci danas polažu test iz matematike. Za rešavanje testa imaju 120 minuta

Pred maturantima je sutra kombinovani test

  • 1
Osnovna skola polaganje prijemnog prijemni ispit ucenici

Foto: Profimedia/Alamy

Budući srednjoškolci polažu test iz matematike od 9 do 11 sati, a u petak kombinovani. Polaganje male mature počelo je u sredu testom iz srpskog jezika i književnosti, tj. maternjeg jezika.

Osmaci polažu malu maturu, koja je počela testom iz srpskog jezika i književnosti, tj. maternjeg jezika, a danas je na redu matematika.

Oko 68.280 budućih srednjoškolaca planira da izađe na ovogodišnji završni ispit, a zbog epidemijske situacije, u učionici je dozvoljeno prisustvo do 12 učenika, uz dva dežurna nastavnika.

Za one škole u čijim odeljenjima je do 50 učenika 8. razreda, biće omogućeno polaganje u velikim prostorijama, poput fiskulturnih sala.

Pred budućim srednjoškolcima biće test od 20 pitanja podeljena na tri nivoa - osnovni srednji i napredni, a pitanja će biti otvorenog i zatvorenog tipa. Za njihovo rešavanja imaće 120 minuta.

Otvorena pitanja su kada učenici dopisuju odgovore, a zatvorena kad već imaju ponuđen odgovor.

U nedelju, 27. juna, učenici će moći da vide preliminarne rezultate na sajtu Moja srednja škola i istog dana moći će da podnesu elektronsku žalbu, prigovor prvostepenoj komisiji na određeni zadatak.

Video: Zbogom srednja školo: Maturanti pobacali knjige svuda po hodniku u čast kraja školske godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. jun 2021 | 09:15

    Po najtoplijem danu u istoriji.Pa zar nisu mogli da im pomere bar dan, ako vec ne ukinu to nepotrebno maltretiranje od čuj završnog za obaveznu osnovnu, kad vec imaju prijemni u srednju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA