≫ 

Hitno upozorenje RHMZ na najpakleniji dan: Nevreme preti u dva okruga, spremaju se grad i pljusak

Upozorenje je izdato u 16.17 časova i trajaće sat vremena

  • 31
Vreme, nevreme, kiša, kišobran, vetar Foto: Tanjug/Tanja Valič

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je ovog popodneva na jak pljusak sa grmljavinom i grad na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga.

Upozorenje je izdato u 16.17 časova i trajaće sat vremena.

Po prethodnom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), i sutra se u Srbiji očekuju ekstremno visoke temperature, koje će negde dostizati i 40. podeok. RHMZ je prethodno izdao i najavu na pljuskove i grmljavinu u jednom delu Srbije.

- Danas i sutra, 24. i 25. juna, na području Srbije veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 36 do 39, lokalno i 40 stepeni, a samo će na severozapadu zemlje sutra najviša dnevna temperatura biti od 32 do 35 stepeni. Od subote do ponedeljka biće svežije za 5 do 8 stepeni, a zatim ponovo veoma toplo - navodi se u upozorenju RHMZ koje je objavljeno u 11.30 časova.

U Srbiji se sutra očekuje veoma toplo i sunčano vreme u toku poslepodneva, a posle podne promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ponegde sa većom količinom padavina i pojavom grada. Vetar slab promenljiv, na severu i zapadu slab do umeren severozapadni.

Temperature će se kretati ujutru od 17 do 25, najviša dnevna od 36 do 39 stepeni.

U Beogradu sutra veoma toplo i sunčano, posle podne promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren severozapadni, a temperature jutarnja od 20 do 24 i najviša dnevna oko 36 stepeni.

U Srbiji bi danas trebalo da se obori rekord odnosno da bude najtopliji junski dan u poslednjih 100 godina.

Najsvežije u 14 časova je bilo na Kopaoniku gde je temperatura dostigla tek 26. podeok.

Video: Kako rashladiti Keca po ovom paklu: Otvoriš vrata i idemo gas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    24. jun 2021 | 17:04

    Pogledajte nebo ...nigde oblaka nit se sunce vidi...a zemlja gori ...kuku ako je ovako vruće kako je u paklu NEDAO Bog

  • Nikola

    24. jun 2021 | 16:54

    Najtopliji dan u poslednjih 150 godina!! A ne 100

  • Milorad

    24. jun 2021 | 18:30

    Poštovana gospodo meteorolozi. Najlepše vas molim da se manete ćorava posla, jer vi ne možete da predvidite ama baš ništa. Pa da li vi imate prozore na svojim kancelarijama? I to je dovoljno za tačniju prognozu. Pa jel vidite koje je crnilo nad Beogradom? I tako veći deo dana. Pa strani meteo sajtovi javljaju da se sprema nepogoda nad Beogradom i Srbijom, samo vi to ne vidite. I još primate platu od nas poreskih obveznika. Sramota. Pa još kad nam pričate sezonsku prognozu, a ne znate ni za danas da predvidite. Izvadite noseve iz statistike i godišnjaka i manite se matematičkih modela, jer vaša i matematika prirode nemaju veze jedna sa drugom. Bolje bi vam bilo kao u onom prastarom vicu o Bugarskom dnevniku. Vreme danas je bilo takvo i takvo, a kako će biti sutra, javićemo vam u sutrašnjem večernjem dnevniku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA