≫ 

Jako nevreme pogodilo Novu Varoš: Padao grad veličine oraha, zabelela se dvorišta

Još uvek nismo izašli u bašte i voćnjake da vidimo kolika je šteta - rekao je jedan meštanin obližnjeg sela

  • 0

Jaka, obilna kiša tokom poslepodnevnih časova na teritoriji opštine Nova Varoš prešla je u grad. Nevreme je pričinilo materijalnu štetu na zasadima voća i povrća, kao i u pojedinim malinjacima gde je crveno zlato već pristiglo na berbu.

- Padalo je duže od deset minuta, samo je odjednom krenulo da tuče. Grad veličine oraha brzo je obeleo u dvorištu. Nakon toga nastavila je da pada jaka kiša. Još uvek nismo izašli u bašte i voćnjake da vidimo kolika je šteta - rekao je za RINU meštanin sela Draževići.

Jako nevreme pogodilo je i gradsko područje opštine Nova Varoš.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod upozorio je ovog popodneva na jak pljusak sa grmljavinom i grad na području Mačvanskog i Kolubarskog okruga.

Upozorenje je izdato u 16.17 časova i trajaće sat vremena.

Po prethodnom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), i sutra se u Srbiji očekuju ekstremno visoke temperature, koje će negde dostizati i 40. podeok. RHMZ je prethodno izdao i najavu na pljuskove i grmljavinu u jednom delu Srbije.

- Danas i sutra, 24. i 25. juna, na području Srbije veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 36 do 39, lokalno i 40 stepeni, a samo će na severozapadu zemlje sutra najviša dnevna temperatura biti od 32 do 35 stepeni. Od subote do ponedeljka biće svežije za 5 do 8 stepeni, a zatim ponovo veoma toplo - navodi se u upozorenju RHMZ koje je objavljeno u 11.30 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA