≫ 

Vojnik preminuo na Pešteru: Pozlilo mu tokom vežbe u oklopnom vozilu, lekari nisu uspeli da ga spasu

Na licu mesta mu je pružena hitna medicinska pomoć, a zatim je helikopterom Vojske Srbije transportovan do Zdravstvenog centra "Studenica" u Kraljevu, gde je pokušana reanimacija

  • 76
Vojna vežba Sadejstvo 2020 Foto: Ilustracija/Tanjug/Tara Radovanović

Stariji vodnik prve klase Vojske Srbije Dejan Stojković preminuo je danas pošto mu je iznenada pozlilo tokom vežbovnih aktivnosti na privremenom poligonu "Pešter", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stojkoviću, pripadniku Druge brigade Kopnene vojske, koji se nalazio u sastavu posade oklopnog borbenog vozila, na licu mesta pružena je hitna medicinska pomoć, a zatim je helikopterom VS prebačen u Zdravstveni centar Studenica u Kraljevu.

U saopštenju se dodaje da i pored svih napora na reanimaciji, lekari nisu uspeli da spasu život Stojkoviću.

Povodom smrti starijeg vodnika Dejana Stojkovića (39), ministar odbrane i načelnik Generalštaba VS uputili su telegrame saučešća njegovoj porodici.

Video: Ovaj video je u čast mog oca heroja: 22 godine od pogibije Dalibora Dimova na Košarama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojnik

    24. jun 2021 | 19:31

    Pitajte moje kolege vojnike kako im je bilo danas bilo i na ostalim poligonima i kako će im biti sutra. Gde su novinari da snime stravu i užas, gde danas celog dana nose pancire i šlemove, jer se bože moj uvežbava i na 40 stepeni, "mi smo vojnici moramo sve da izdrzimo". Lepo su stari ljudi rekli "gde prestaje logika tu počinje vojska". Odgovornost za smrt ovog mog kolege potražite u Generalstabu. Voleo bih da mi objasni neko kako je njemu pružena prva pomoć kada nijedno sanitetsko terensko vozilo u vojsci ne poseduje uređaje za reanimaciju kao ni osnovne infuzione rastvore. Šta reći kada je na svim sanitetskim kompletima istekom rok upotrebe još pre 10 i više godina, a da ne pričamo tek kakvi su nam kompleti za davanje kiseonika povređenima.

  • ajs

    24. jun 2021 | 18:50

    J*bale vas vežbe na 45 stepeni. Kao da to bilo toliko bitno, nije moglo da saceka. Vezba je to, nije rat pa da ne moze da ceka!!!

  • Brundo

    24. jun 2021 | 19:59

    A sta se drugo ocekivali na vrucini pod punom ratnom opremom?I to na Pesteru.A zasto to kazem?Sto je veca nadomorska visina to je jace UV zracenje.Ali, nista ne sme da ometa parade i vezbe u cast dozivotnog predsednika.Kad je slet?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA