≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jako nevreme u Čačku: Vetar lomio grane, grad razlupao plastenike, na putevima kolaps

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nevreme nije zaobišlo ni opštine Lučani i Ivanjica. Vetar praćen obilnom kišom, međutim, nije napravio veću materijalnu štetu u seoskim domaćinstvima.

  • 0

U poslepodnevnim satima Čačak i okolinu pogodilo je nevreme, praćeno jakim vetrom i grmljavinom. Od siline udara počupane su grane drveća na gradskom području.

- Dan je bio paklen, nije moglo da se diše. Popodne se smrklo sa svih strana iako je temperatura i dalje bilo veoma visoka. Odjednom je vetar počeo da nosi sve pred sobom, od prašine nije moglo da se gleda na oči - rekla je za RINU Milena Đoković iz Čačka.

Jak vetar praćen krupnim gradom protutnjao je i kroz nekoliko čačanskih sela. Dok je vetar obarao drveće i grane, grad je pričinio štetu na poljoprivrednim kulturama.

- Intenzivno je padalo preko deset minuta. Grad veličine oraha, pogodio je Miokovce. Šteta je pričinjena na voću i povrću, na nekim mestima razlupani su i plastenici - rekao je Ilija Janković.

Kolaps u saobraćaju na starom putu Čačak - Kraljevo

Kiša praćena vetrom usporila je saobraćaj na starom putu od Čačka ka Kraljevu. Došlo je do zastoja, a u koloni se čekalo oko pola sata. U nekoliko podjeličkih sela, Slatina, Slatinska banja, Lipnica i Kukići došlo je do kvara na električnoj mreži i na desetine domaćinstava ostalo je bez napajanja električnom energijom.

Nevreme nije zaobišlo ni opštine Lučani i Ivanjica. Vetar praćen obilnom kišom, međutim, nije napravio veću materijalnu štetu u seoskim domaćinstvima.

Video: Jako nevreme u Novoj Varoši: Padao grad veličine oraha, procenjuje se šteta na usevima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA