≫ 

Ovo su rešenja kombinovanog testa koji su danas polagali mali maturanti

Oni su, upravo, danas završili polaganje završnog ispita

  • 6
Rešenja kombinovanog testa Foto: Marko Jovanović, mpn.gov.rs

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je rešenja kombinovanog testa koji su danas u okviru završnog ispita polagali najstariji osnovci. 

Ovo je bio poslednji tekst koji su maturanti polagali, a koji su u prethonda dva dana rešavali zadatke iz matematike i srpskog, odnosno naternjeg jezika.

Rešenja se mogu pogledati na linku http://www.mpn.gov.rs/resenja-kombinovanog-testa-2/ ili u galeriji u nastavku našeg teksta.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić naveo je da su učenici u prethodna dva dana polagali testove iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i matematike i da je sve proteklo po planu.

- Današnjim testom završava se polaganje završnog ispita. Svim učenicima želim puno uspeha u nastavku školovanja - rekao je Ružić.

On je dodao da je digitalizacija procesa završnog ispita koja se odnosi na postupak pripreme, pregledanja i obrade testova unapredila transparentnost i brzinu celog procesa.

Uspeh iz osnovne škole nosi 60 bodova, dok na osnovu uspeha na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog/maternjeg jezika i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu.

Video: Proslava mature u Novom Pazaru nikad viđena: Trbušna plesačica zaigrala na stolu, pa ljosnula na pod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G

    25. jun 2021 | 13:11

    Sa ovakvim pitanjima je praktičnije da uopšte nema testa, ko je prisustvovao na par časova ili video geografsku kartu bar jednom lako će nadoknaditi "propuštene" časove i niži prosek, a deca koja su učila u kontinuitetu imaju jednake šanse da pod pritiskom i vrućinom pogreše žirafu ili žabu koja nosi jednako kao odlične ocene iz istih predmeta...

  • J...

    25. jun 2021 | 12:22

    Mitoza i mejoza nekad se ucilo u prvoj godini usmerenog obrazovanja!!!!zasto bombarduju decije mozgove koji jedva usvajaju!!!zato se deca tesko snalaze!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA