≫ 

Šta sve neki roditelji sebi dopuštaju kad su ocene u pitanju: "Razredni, budite njegov vetar u leđa"

Majka je intervenisala da bi dete bilo odlično na kraju školske godine

  • 2
Profesor Foto: Pixabay

Koliko neki roditelji sebi dopuštaju, pokazuje i prepiska majke sa razrednim starešinom koji je zamoljen da "interveniše" da dete dobije bolje ocene da bi na kraju školske godine bilo odlično. Prepiska se pojavila na društvenim mrežama.

Kako navodi ova majka, profesorka biologije je rekla da će dečaku zaključiti peticu, ako razredni popriča s njom. Razrednom je potom skrenuta pažnja i na francuski, iz kog je dete dobilo peticu, pa se majka nada da će dobiti odličnu zaključnu ocenu na osnovu najviše ocene u dnevniku. Razredni je zamoljen da i sam pokloni peticu, jer bi "sa peticom iz biologije, francuskog i informatike bio odličan".

Iz dalje prepiske saznajemo i razloge za nešto slabiji uspeh deteta, da je porodica proteklih meseci imala nekoliko slučajeva oboljevanja od korone, da je dečak živeo izvesno vreme sa bakom. Razredni odgovara da je dečak čak devet ocena ispod odličnog uspeha i da svakako ne može da utiče na toliko ocena, a nešto kasnije i da ne može da "sređuje" četiri ocene. Kako je naveo razredni, spreman je da detetu poveća ocenu sa trojke na četvorku, ali bi učeniku opet falilo nekoliko ocena za odličan uspeh.

Razredni je na kraju napisao "baš sam đubre je ne želim da mu sredim pet ocena za uspeh" i na kraju poručio majci da se obrati upravi škole za sve prigovore koje ima.

Kako se vama čini ova prepiska, koliko ste daleko spremni da idete zbog detetovih ocena i da li ste imali slična iskustva, bilo da ste roditelji ili zaposleni u prosveti?

Video: Zbogom srednja školo: Maturanti pobacali knjige svuda po hodniku u čast kraja školske godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    26. jun 2021 | 12:03

    svuda ista prica.... deca sve nepismenina i gluplja ali odlicni vukovci svi.... e onda dodje fakultet i problem je vec u najavi pa danasnja deca do fakulteta ne procitaju ni 5 knjiga ....... uskoro ih nista necemo razumeti kako. pricaju.... o padezima, glagolima, subjekat, predikat izlisno je i govoriti ali zato sve kriminalce znaju kao i javni hostapletaj od zadruga, vila.....

  • Ludi Milojko

    26. jun 2021 | 20:34

    Ništa novo, klasični mobing. Dve nedelje pred kraj školske godine počinju posete roditelja, poruke, mejlovi, urgiranja za ocenu i preko OPŠTINE... Nastavnici se osećaju kao "miševi" kad urgiraju raznorazni odbornici, čelnici veća...i još prete. Žalosno je što se o tome ne piše. Školujemo mediokritete, koji nisu sposobni za vanmaterični život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA