Gužva na Vatinu posustaje nakon pada sistema, ali redovi kamiona još čekaju na ulaz u Rumuniju

Oni koji voze osetljivu robu, za koju je neophodan inspekcijski pregled pa moraju na ovaj prelaz, svakako bi trebalo da sačekaju da se situacija u potpunosti stabilizuje

  • 0
Granični prelaz granica Rumunija kamioni Foto: Uprava carina Republike Srbije

Situacija na graničnom prelazu Vatin ka Rumuniji počinje polako da se normalizuje. Da podsetimo, na tom prelazu se zbog pada informacionog sistema inspekcijskih službi Rumunije od juče formirala kolona teretnih vozila na izlazu iz naše zemlje.

Rad rumunskih organa je i dalje usporen, ali daleko brži nego što je to bio slučaj tokom noći, kada je iz zemlje izašlo svega 30 kamiona.

Sada tokom jednog sata iz zemlje istupi oko 10-ak kamiona, pa ukoliko se taj tempo bude nastavio, kolona bi tokom noći mogla značajnije da se smanji.

Poseban izazov predstavlja činjenica da zbog neophodnih inspekcijskih pregleda na taj prelaz moraju da idu oni kamioni koji voze lako kvarljivu robu (povrće, voće), kao i žive životinje.

S obzirom da su temperature i dalje veoma visoke, Carina apeluje na vozače kamiona koji mogu da izaberu neki drugi prelaz ka Rumuniji da to i učine, jer je primećeno da uprkos obaveštenjima, na taj prelaz teretnjaci i dalje pristižu.

Oni koji voze osetljivu robu, za koju je neophodan inspekcijski pregled pa moraju na ovaj prelaz, svakako bi trebalo da sačekaju da se situacija u potpunosti stabilizuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA