≫ 

Grad se obrušio na okolinu Knjaževca: Najavljene nove nepogode i olujni vetar u delovima Srbije

U opštini Knjaževac kažu da su odmah reagovale nadležne komunalne službe i da su u stalnom kontaktu sa predsednicima mesnih zajednica

  • 2
Ivanjica nevreme grad Ilustracija, Foto: RINA.rs

Olujno nevreme praćeno jakim gradom pogodilo je šire područe naselja Kalne u opštini Knjaževac.

Prema informacijama meštana i objavama na društvenim mrežama, grad veličine lešnika pričinio je veliku štetu voćarskim i povrtarskim kulturama u selima Kalna, Balta Berilovac, Vrtovac, Jalovik Izvor i Šesti Gabar, izveštava RTS.

Nakratko je bio u prekidu i put Kalna–Svrljig preko Jalovik Izvora i Šestog Gabra.

 

U opštini Knjaževac kažu da su odmah reagovale nadležne komunalne službe i da su u stalnom kontaktu sa predsednicima mesnih zajednica.

U toku su prve procene pričinjene štete i očekuju se uskoro i opširniji izveštaji sa terena.

Upozorenje RHMZ:

U Sremu, zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i na području Beograda mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom do 22 sata.

Podsetimo, danas oko 15 sati grad se sručio na požeški kraj i pričinio ogromnu štetu na poljoprivrednim kulturama u selima Tabanovići, Loret, Papratiše i Jelen Do.

Snažno nevreme praćeno gradom veličine lešnika zahvatilo je danas i delove prijepoljske opštine. Najveća šteta pričinjena je u selima Lučice i Gračanica.

- Najveća šteta pričinjena je u malinjacima. Berba je u jeku, a sada je nevreme obralo umesto nas. Uništen je dobar deo roda, ali i druge zasade voća i povrća - rekao je za RINU meštanin sela Lučice.

Video: Grom udario u trafostanicu: Izbila stravična eksplozija, požar, pojedini delovi grada su bez struje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA