U Požarevcu proglašena vanredna situacija zbog požara na gradskoj deponiji

Za sanaciju požara neophodno je angažovati dodatne snage i sredstva

  • 2
deponija, požarevac Foto: Privatna arhiva

Požarevački Štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije grada koji obuhvata gradsku deponiju "Jeremijino polje", zbog požara koji je pre dva dana nastao na ovoj lokaciji.

"Štab za vanredne situacije Grada Požarevca proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije grada Požarevca - gradska deponija Jeremijino polje. Vanredna situacija se proglašava na delu teritorije grada Požarevca - gradska deponija Jeremijino polje usled izbijanja požara, na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na sanaciji požara, u cilju preduzimanja hitnih i opertivnih mera na gašenju požara i preduzimanju drugih neophodnih mera", stoji u saopštenju,

Kako je navedeno, vanredna situacije se proglašava na osnovu  Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, budući da je za sanaciju požara neophodno angažovati dodatne snage i sredstva, angažovanje svih neophodnih privrednih subjekata, a radi obezbeđivanja mehanizacije i potrebnih tehničkih sredstava, uz pojačan režim rada.

Podsećamo, požar se dogodio u petak uveče na gradskoj deponiji komunalnog otpada, a na teren su ubrzo izašli pripadnici vatrogasne službe, JKP "Komunalne službe" i JKP "Vodovod i kanalizacija".

Požar je 3. jula u večernjim časovima lokalizovan, saopštili su iz Gradskog štaba za vanredne situacije Požarevac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    4. jul 2021 | 21:49

    Hahaha pa kod nas gori 3 godine i nikom ništa

  • Password

    5. jul 2021 | 10:34

    Pa eto objasnjenja, u vanrednoj situaciji se dodatna radna snaga i mehanizacija "nabavljaju" bez tendera i ogranicenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA