≫ 

Zapalio se vrtić u Subotici usled jakog nevremena: Grom udario u klimu, veliki deo objekta oštećen

Oko 50 mališana biće premešteno u vrtić "Mala Alisa", stotinak metara dalje od objekta koji je trenutno neuslovan

  • 4
Požar, vrtić Pčelica, Subotica Foto: Subotica.com

U vrtiću "Pčelica" u subotičkom naselju Aleksandrovo, u subotu uveče došlo je do požara koji je odneo veliki deo ovog objekta, piše portal Subotica.com.

Pretpostavlja se da je uzrok vatrene stihije udar groma tokom nevremena koje je pogodilo Suboticu u pre tri dana.

- Pretpostavka je da došlo do udara groma i da je tinjalo sa spoljne jedinice klima uređaja, te da je tako prenet na unutrašnjost objekta. Požar je izbio u subotu u kasnim satima, srećom, to su odmah primetili zaposleni u mesnoj zajednici i brzo reagovali. Ali on je bio intenzivan i načinjena je velika šteta, došlo je do nagorevanja dve prostorije, a zahvaljujući brzoj reakciji ljudi iz mesne zajednice i vatrogasaca, nije izgoreo ceo objekat - objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost".

Vojnić dodaje da je proveren gromobran i da je on ispravan, kao i da nisu pronađene "viljuške" u utičnicama, što znači da su svi tehnički uređaji bili pogašeni.

- Osiguravajuće društvo radi procenu štete, ali ona je sigurno velika. Vrtić je u ovom objektu od 2019. godine, kada je taj deo mesne zajednice potpuno rekonstruisan. Objekat je izgrađen potpuno nov, sa svom tehničkom dokumentacijom i tehničkim prijemom i to je jedan od retkih novih objekata - dodaje Vojnić.

Kako kaže, sanacija objekta će sigurno potrajati, potrebno je okrečiti ceo objekat, zameniti nameštaj i tehničke uređaje, napukla stakla na prozorima.

- Ići ćemo po ubrzanim procedurama javnih nabavki, što je moguće kada su u pitanju elementarne nepogode, i trudićemo se da što brže sve završimo - kaže on.

Do tada će oko 50 mališana, u dve jaslene grupe, biti premešteni u vrtić "Mala Alisa", stotinak metara dalje od objekta koji je trenutno neuslovan.

- Naišli smo na razumevanje roditelja, a mi ćemo dati sve od sebe da se objekat što pre ponovo stavi u funkciju - poručuje Vojnić.

Video: Vatra buknula u Naučnom institutu za veterinarstvo Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Liana

    12. jul 2021 | 18:03

    Trebala bi opsta inspekcija u vrticima u Subotici,za sta koriste pare.

  • Liana

    12. jul 2021 | 18:00

    U Subotici ne vode brigu o vrticima,na Prozivci deci oduzeli pola igralista i breg za sankanje za neku izgradnjuTaj plac i vrtic izgraden od samodoprinosa.

  • V

    13. jul 2021 | 21:16

    Vrtici da te bog sacuva.Po 36 u grupi.Samo im stave da jedu i odmah kupe.Deca ko kosturi.Nista ne rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA