≫ 

Institut iz Prištine tvrdi da voda u Dečanima nije otrovna, 1.500 ljudi se žali na trovanje

Mikrobiološke analize uzoraka u slučaju trovanja stanovnika opštine Dečani su negativne, saopštila je Adnora Nurboja iz Instituta za javno zdravlje u Prištini

  • 1
voda bol u stomaku trovanje Foto-Ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Mikrobiološke analize uzoraka u slučaju trovanja stanovnika opštine Dečani su negativne, saopštila je Adnora Nurboja iz Instituta za javno zdravlje u Prištini i objasnila da to znači da voda u ovoj opštini nije otrovna.

Nurboja je za prištinski Kljan Kosova rekla da će, uprkos ovim rezultatima, narednih dana uzorci ponovo biti uzeti na testiranje.

Analize su, kako prenosi Kosev, rađene u mikrobiološkim laboratorijama ovog instituta kako bi se utvrdilo da li je ovaj slučaj povezan sa kontaminacijom.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj je sinoć, nakon sastanka sa članovima Štaba za upravljanje vanrednim situacijama i u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje u Prištini, saopštio da u Dečanima od utorka funkcioniše vodosnadbevanje.

On je apelovao na građane da vodu koriste samo za sanitarne potrebe i istakao da se voda za potrebe domaćinstva preporučuje za upotrebu tek nakon što se prokuva.

Ramosaj je rekao da su ovi kriterijumi na snazi do donošenja druge odluke.

U Dečanima je juče proglašena vanredna situcija nakon masovnog trovanja građana zbog, kako se sumnja, neispravne vode za piće.

Broj osoba sa simptomima trovanja u Dečanima se povećao i sada je 1.500.

Video: Evo zašto nikada ne treba da ostavljate flašicu sa vodom u naslonu za ruke u kolima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vatro Marx

    14. jul 2021 | 18:41

    Siptar ne bira srestva da Srbina istera iz Srpske svijetinje. Znamo dobro problem sa putom koje prave uz ssmi mananasitr samo da bi sruslii Srpsko blago. Vlada mora pod hitno da preuzmu najostroje mjere, mema vise dugovlavenja. Pod hitno vojsku i policiju poslati na KiM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA