≫ 

Nesavesni i bahati vozači uvećali budžet Srbije za 6 miliona evra u odnosu na prethodnu godinu

Naplatom kazni za najteže prekršaje koje su činili, nesavesni vozači znatno su doprineli povećanju državnog budžeta, izjavio je Aleksandar Vulin

  • 0
Pijan vozač automobila, vozač u alkoholisanom stanju

Foto-ilustracija: Shutterstock

Naplatom kazni za najteže prekršaje koje su činili, nesavesni vozači znatno su doprineli povećanju državnog budžeta, a u prvoj polovini godine prihod od kazni veći je za skoro šest miliona evra u odnosu na 2019, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- Od 1. januara do 30. juna ove godine naplaćeno je više kazni za 5.996.378 evra u odnosu na 2019. godinu - rekao je Vulin na sastanku na kome su analizirani rezultati u prvoj polovini ove godine, kao i dalje unapređenje rada policije opšte nadležnosti i saobraćajne policije.

Vulin je istakao da su pripadnici saobraćajne policije svakodnevno na ulicama i sankcionišu vozače koji upravljaju automobilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, te su na taj način sprečili mnoge saobraćajne nezgode i sačuvali ljudske živote, saopštio je MUP.

Ministar je na sastanku istakao i značaj vraćanja pozornika na ulice i istakao da će 400 momaka i devojaka brinuti o bezbednosti građana.

- Svrha uvođenja pozornika je da život običnog čoveka postane bolji, lakši i bezbrižniji, a 400 momaka i devojaka pozornika pojačaće kvalitet našeg rada, ali pre svega bezbednost građana - rekao je Vulin.

Sastanku su prisustvovali direktor policije Vladimir Rebić i načelnici policijskih uprava, a Vulin je posebno pohvalio rad saobraćajne policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA