≫ 

"Ne da nam se, bako": Jovanki renovirali kuću prošle godine, dom joj pre par dana potpuno izgoreo

Baka Jovanka živi sama na Goču, a bez krova nad glavom je ostala kada je u njenoj kući izbio požar

  • 11
Baka Jovanka, požar, Goč Foto: Privatna arhiva

Sreća nije pratila baku Jovanku (85), koja godinama živi sama na planini Goč. Ovoj namučenoj starici prošle godine humani ljudi iz Vrnjačke Banje renovirali su dotrajalu, staru kuću koja je pretila da se uruši, a pre svega nekoliko dana, njen dom do temelja je izgoreo.

Tako je baka Jovanka ostala bez krova nad glavom, u čijoj je toplini uživala manje od godinu dana. Strepnja i strah od sutra ponovo su se javili, ali i ogromna patnja jer sada nema gde. Jovanka se, kako za Telegraf.rs priča Marko Derbogosian, aktivista koji je učestvovao u renoviranju njene kuće na Goču, nalazi u bolnici, u Vrnjačkoj Banji.

- Mislimo da joj je trenutno tu najbolje. Moja tašta je tamo zaposlena i svi brinu o njoj, gledaju je svi kao da je njihov rod. Ipak, baka Jovanka pati dole i želi, baš kao i mi, da se što pre vrati na svoj Goč - priča Marko.

Ipak, dodaje, potrebno je prvo potpuno srušiti kuću koja je izgorela u požaru, a onda sakupiti novac za novu, makar ona bila i montažna.

Uzrok požara je, prema navodima policije, ističe naš sagovornik, uključen šporet.

-Između 10 i 10.30 sati, tog 11. jula, turisti koji su se nalazi u blizini bakine kuće pozvali su vatrogasce. Ona je u tom trenutku išla na izvor, da natoči vodu, pošto eto, u 21. veku nema u kući ni kupatilo, ni vodu. Kada se vraćala, videla je da joj gori kuća. Tuga - kaže Marko koji je sa bakom Jovankom svakodnevno u kontaktu.

Marko je uspeo da organizuje bager i kamion i sa svojim prijateljima otišao danas do zgarišta, kako bi se srušilo ono što je ostalo od kuće.

"Taman skockali sve... I izgore"

"Ne da nam se, bako", rekao je ovaj humani čovek u jednom od svojih video snimaka na kojima se vidi potpuno uništen dom starice Jovanke.

- Taman smo joj bili skockali sve... I izgore... Sada skupljamo novac za kupovinu montažne kućice, njoj je to dovoljno. Samo da se vrati na Goč - ističe naš sagovornik.

Do sada je za novi dom bake Jovanke sakupljeno svega 1.200 evra, a potrebno je 3.700. Ukoliko želite da joj pomognete, možete kontaktirati sa Markom Derbogosianom putem njegovog Fejsbuk naloga na sledećem linku: facebook.com/marko.derbogosian.

Video: Bili smo kod Sneže koja je spavala sa pacovima: Dobila je novu sobu i kupatilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Za dom spremni

    16. jul 2021 | 19:38

    romi dobijaju kontejnere za dzabe moze valjda jedan i za baku ali bez sporeta samo smederevac

  • g

    16. jul 2021 | 18:59

    Ona voli i razumem da voli zivot na planini ali..baki od 85g.na Gocu nesto napraviti je suludo. Eto, skockali ste sve pa ona, doduse nenamerno, zapali..za nju je, ipak, dom najbolje resenje.

  • Sale

    16. jul 2021 | 21:31

    Baka ne sme živeti sama. Očigledno je dementna. Zašto sakupljate za obnovu ili za kontejner? Baka će ostaviti ručak na šporetu koji će opet goreti i zapaliti smeštaj. Starački dom je jedino rešenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA