Delta soj stiže sa svih strana sveta: Zna se da je jedan slučaj uvezen iz Rusije, drugi iz Afrike

Do sada je u Srbiji izolovano 8 slučaja delta soja

  • 26
Virus korona test bris PCR Foto: Shutterstock

Od osam slučajeva delta soja korona virusa, koliko ih je registrovano u Srbiji, jedna osoba je sa njim doputovala iz Rusije gde je bila u grupi planinara, dok je druga doputovala iz Južne Afrke, saznaje "Blic".

Da je u Srbiji je do sada izolovano osam slučajeva zaraze delta sojem korona virusa, potvrdio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je naveo da je sasvim sigurno da ih ima više od tog broja.

On je upozorio da se pandemija sigurno neće zaustaviti dok ne bude 70 do 80 odsto vakcinisanih u svetu, kao i u Srbiji, i da zdravstveni radnici ne govore bez razloga da bi oni koji odbijaju da se vakcinišu, a zaraze se, trebalo da snose deo troškova lečenja.

- Oni koji neće da se vakcinišu znaju da će, ako se zaraze, država to da plati - rekao je ministar Lončar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrej

    16. jul 2021 | 18:39

    Za sta da se snose troskovi? Sram da vas bude. Vratite sav novac koji svi jednako uplacujemo za PIO i zdravstveno pa cu da biram da se privatno lecim i tamo placam lecenje. Kome da platim sto necu vakcinu? Necu! Necu ni da placam, jer placam i placamo svi sve vreme. Necu, jer prelezah to zlo a muvali me danima bez testa i snimka pluca koji platih iz svog dzepa. Tada jos uvek nisu stigle vakcine, a sva ispitivanja, snimanja, lab.nalaze platih kako bi se dokazalo da mi nije dobro. Da ne zauzimam red, jer temperatura nije sama pokazatelj.... sve platih privatni iako placam ovoj drzavi sve. A kad poplacah nalaze, odmah me smestise u bolnicu sa obostranom upalom pluca i 15 dana na kiseoniku. Ko ce meni da plati sto su me vukli i razvlacili, sto je sve privatno odradjeno inisfinansirano? Sta ce ona muka koja nije imala srece ili mogucnosti da plati privatno? Sram vas bilo. Sram.Gde je tu pitanje refundacije troskova i preuzimanje odgovornosti od strane onih koji su me ubedjivali da nije Covid i da se na plucima ne cuje nista, a dan kasbine prihvataju sve nalaze sa dijagnozom obostrane upale i zahvacenih 2/3 oba plucna krila. I sad da placam sto necu da se vakcinisem. Cime da se vakcinisem? Pa majku vam ga ...mrš.

  • Srbijanka

    16. jul 2021 | 15:06

    Jedan je valjda i naš domaći.🤣🤣🤣🤣

  • Hmm ...

    16. jul 2021 | 15:48

    Zdravstveni radnici da ne lupetaju gluposti.Zašto da snose deo troškova lečenja gradjani koji su nevakcinisani?Naravno da će država da plaća lečenje za svakoga ko ceo radni vek uplaćuje zdravstveno osiguranje istoj.Malo ste alavi malo vam je povišica pa bi i mi još da vas dotiramo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA