≫ 

Čekanje na graničnim prelazima u jeku, gužve na Gradini očekuju se do noćas: Zastoji i na putevima

Zbog velikog priliva vozila iz zapadne Evrope, na graničnom prelazu Horgoš otvoreno je svih šest ulaznih traka

  • 0
BATROVCI GRANICA GUZVA kolone vozila korona Praznici

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Sezona letovanja je u punom jeku, a mnogi odlučuju da na put krenu vikendom, te su zbog toga na skoro svim graničnim prelazima tokom ovog vikenda velike gužve.

Najveći zastoj je na prelazu Gradina sa Bugarskom, gde su se formirale kolone automobila duže od osam kilometara, jer su vozila čekala i do tri sata.  Trenutno se na ovom prelazu čeka oko dva sata. Saobraćajna policija je na auto-putu kod tunela Pržojna padina, gde zaustavlja automobile kako ne bi čekali u tunelima i naizmenično ih propušta, piše RTS.

Prelazak granice je u svih šest traka i srpska i bugarska policija i carina rade na tzv. minimalnom režimu, međutim, toliko je veliki priliv vozila da je nemoguće da prelazak bude brži.

Procene su da će guzve na gradini trajati do noćas, a bolja situacija se očekuje sutra.

Zbog velikog priliva vozila iz zapadne Evrope, na graničnom prelazu Horgoš otvoreno je svih šest ulaznih traka.

Putnici se na ulazu u zemlju zadržavaju oko sat vremena, ali pre toga moraju da sačekaju najmanje dva da bi izašli iz Mađarske, prema Srbiji.

Kolone se formiraju i na izlazu iz zemlje. Na ulaz u Mađarsku, na susednom prelazu Reske, čeka se oko dva sata.

U kolonama se čeka i na granici sa Crnom Gorom, na graničnom prelazu Gostun. Gužve su i na ulazu i na izlazu iz zemlje, zadržavanje je duže od pola sata. Putnicima se savetuje korišćenje i graničnog prelaza Jabuka, iznad Prijepolja.

Na Preševu su na izlazu iz Srbije zadržavanja 50 minuta.

Prema informacijama Uprave granične policije od 13.15 sati, na graničnom prelazu Kelebija zadržavanje na izlazu za putnička vozila je 50 minuta, na prelazu Jabuka, zadržavanje na izlazu za putnička vozila je 30 minuta, a na prelazu Batrovci zadržavanje na ulazu je 50 minuta.

Gužve i na auto-putevima

 

Gužve se formiraju i na auto i međugradskim putevima, s obzirom na to da se na velikom broju većih saobraćajnica odvijaju radovi i da nisu sve kolovozne trake dostupne za vožnju.

Na auto-putu E75, od petlje Vodanj do petlje Kolari u smeru ka nišu, od sutra do 26. jula u toku će biti radovi na rehabilitaciji kolovoza. U smeru Beograd-Niš, saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom suprotnog smera i zaustavnom saobraćajnom trakom smera kretanja. U smeru Niš-Beograd za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Državni put IIA reda broj 120, od Ulice Bogoljuba Uroševića Crnog do mosta preko reke Save do 27. jula od 7 do 15 sati, biće održani radovi uz naizmenično propuštanje vozila.

Na auto-putu E75, na petlji Horgoš u smeru ka Novom Sadu, od 12. do 18. jula održavaju se radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije. Radovi se izvode u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj je u zoni radova preusmeren u zaustavnu saobraćajnu traku.

Na putu Stara Pazova-Stari Banovcu do 25. jula su u toku radovi na rekonstrukciji kolovoznog zastora. U toku izvođenja radoca saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Inđija-Novi Slankamen do 31. jula održavaju se radovi na rekonstrukciji kolovoznog zastora. U toku izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na naplatnoj stanici Stara Pazova, na naplati putarine zadržavanje vozila je 30 minuta.

Vozači se upozoravaju na izuzetno veliku gužva na istočnom kraku Koridora 10. Na auto-putu Beograd–Niš u visini sela Trupale, jutros oko pet sati dogodila se teška saobraćajna nesreća.

Video: Velika gužva na graničnom prelazu Horgoš: Ljudi o čekanju na graničnom prelazu

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA