≫ 

Počela je nova akcija saobraćajne policije: U fokusu nisu svi vozači, od pomoći će im biti i građani

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da, ukoliko posumnjaju u tehničku neispravnost autobusa kojim se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, da o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije

  • 7
Saobraćajna policija, Aleksandar Vulin Foto: mup.gov.rs

Saobraćajni policajci sprovešće od danas, dakle 19. do 25. jula ove godine pojačanu akciju kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa.

Ova akcija sprovešće se u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Saobraćajna policija će u navedenom periodu kontinuirano sprovoditi pojačanu kontrolu teretnih vozila, kao i autobusa kojima se vrši prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom prevozu.

- Tokom sprovođenja akcije, vršiće se kontrola posedovanja propisane dokumentacije za vozila i vozače, tehničke ispravnosti vozila, psihofizičkog stanja vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da, ukoliko posumnjaju u tehničku neispravnost autobusa kojim se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije, na broj telefona 064/892-2121.

Nakon prijave, patrola saobraćajne policije izaći će na teren i izvršiti kontrolu autobusa i vozača.

Video: Ovako se radi narko testiranje vozača u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    19. jul 2021 | 08:08

    Znači drukare dobijaju svojih pet minuta.

  • Da

    19. jul 2021 | 09:41

    Pa pogledajte gume izlizane na svakome autobusu to je zaista sramota.. Stedimo

  • Role

    19. jul 2021 | 10:00

    Vlade svih zemalja su se toliko otudjile od naroda da je to jezivo. Ponasaju se isto kao velike korporacije. Kao da rade za sebe, a ne za narod. Skupljaju harac i posle sa tim novcem rade samo stvari koje ce im doneti jos vise novca. Stalno neke akcije policije, maltretiranje ljudi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA