≫ 

Jak pljusak potopio i Vršac: "Reka" teče niz ulicu, zaplivalo i đubre

Nevreme u Srbiji oštetilo puteve, malinjake, domaćinstva

  • 17

Jako nevreme pogodilo je i Vršac. Na snimku, koji je poslao čitalac Telegrafa.rs, vidi se da je nivo vode za samo nekoliko minuta dostigao desetine centimetra.

Jedna ulica u ovom gradu potpuno je pod vodom.

Kako se vidi na videu, voda je došla do polovine točkova automobila. Takođe može da se izvuče zaključak da je bujica veoma brza na osnovu toga kako nosi jednu kutiju.

Kako javlja Tanjug padao je i grad veličine lešnika. Nevreme je trajalo oko deset minuta, a najviše su pogođena sela koja se nalaze uz pogranični pojas sa Rumunijom.

Grad je bio veličine lešnika, a u selima uz pogranični pojas i veličine oraha.

U gradu, kako navodi RTS obilna kiša poplavila je jedan od glavnih bulevara i nekoliko ulica, ali se voda brzo povukla, pa saobraćaj nije bio u zastoju.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je oko 17 časova i 20 minuta da će u istočnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji, u Bačkoj, Banatu i Pomoravlju mestimično padati kiša, kao i da se očekuje pljuskovi sa grmljavinom.

Nevreme u Srbiji oštetilo puteve, malinjake, domaćinstva...

Jaka kiša praćena grmljavinom ponovo je u popodnevnim satima pogodila opštinu Ivanjica. Obilne padavine dokrajčile su već načete puteve u selu Gleđica i Vučak podno planine Golije, a brojna domaćinstva ponovo su potpuno odsečena. Voda se izlila i na glavne gradske ulice.

Opština Ivanjica još uvek se nije u potpunosti oporavila ni od prošlogodišnje poplave, a zadesila je nova katastrofa. Bujične poplave napravile su najveću štetu na putevima ali i u malinjacima u podgolijskim selima Međurečje, Kumanica, Bratljevo, Erčege, Vučak i Kovilje, a pre samo sedam dana grad je uništio krompir u Močiocima, gde je napravljena stoprocentna šteta.

Snažno nevreme praćeno obilnom kišom i grmaljavinom pogodilo je i opštinu Priboj. Usled velike količine vode kišni kolektori nisu mogli da prime sve padavine, pa su se ulice u centru grada našle pod vodom.

Selo Dobrnje, koje se nalazi desetak kilometara od Petrovca na Mlavi, najteže je pogođeno u poplavama zbog obilnih padavina koje su se sručile na ovaj kraj u noći između subote i nedelje.

Poplave su zahvatile još nekoliko sela, a na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi proglašena je vanredna situacija.

Selo Dobrnje, koje se nalazi na desetak kilometara od Petrovca na Mlavi, najteže je pogođeno u poplavama zbog obilnih padavina. Sa okolnih brda slili su se bujični potoci i u najvećoj meri su oštetili infrastrukturu, propuste, mostove, ali su poplavili i neka domaćinstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sada

    19. jul 2021 | 19:30

    Nemojte placati vode vojvodine za odvodnjavanje jer nisu uradili posao.

  • Bata raka

    19. jul 2021 | 18:38

    U Vršcu grad rasturao. Tesko nevreme. Obe mi terase pune leda

  • Milos

    19. jul 2021 | 19:16

    Sta radi gradska uprava? Moraju slivnici redovno da se ciste od lisca i granja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA