≫ 

Goran je živeo u trošnoj kući čiji se krov urušio i brinuo o babi: Humane komšije sagradile mu dom

Gorana Nikolića su roditelji iz Starog Bračina doveli u selo Lebina kao desetogodišnjaka kako bi čuvao babu, on teško govori, živi sam u sada već mnogo boljim uslovima nego ranije i bez ikakvih primanja

  • 0
Lebine kod Paraćina, novi dom za Gorana Nikolića Goran (levo) sa humanim komšijom, Printskrin:Youtube/ Kanal M RTV

Tačno 10 meseci je prošlo od početka radova na izgradnji novog doma za Gorana Nikolića iz sela Lebina kod Paraćina. Nakon što mu je preminula baba sa kojom je živeo u staroj trošnoj kući čiji se krov prošle godine urušio, na postojećem temelju porodičnog imanja, njegove komšije su mu za nepunih godinu dana napravile novi dom, navodi RTV Paraćin.

Goran Nikolić već mesecima živi u svom novom životnom prostoru. Istina, veoma skromno, jer ova još uvek nezavršena kuća sadrži dnevni boravak, spavaću sobu, mali hodnik i kupatilo. Pre svega nekoliko dana njegove komšije podigle su i letnjikovac, a inicijator ove akcije, Željko Miletić, kaže da je do sada utrošeno oko 10.000 evra.

Goranu je u međuvremenu dopremljen sto sa stolicama i laminat za sve prostorije koji će komšije uskoro da postave. Da bi u potpunosti završili radove na kući potrebno je još oko 3.000 evra. Petnaestak komšija je u prethodnih 10 meseci učestvovalo i izgradnji ove kuće, a jedan od njih je Saša Nikolić, Goranov veliki prijatelj, uz Željka Miletića glavni pokretač ove akcije.

Gorana su roditelji iz Starog Bračina doveli u selo Lebina kao desetogodišnjaka kako bi čuvao babu koja je preminula još pre nekoliko godina. Nikolić teško govori, živi sam u sada već mnogo boljim uslovima nego ranije i bez ikakvih primanja. Željko Miletić se nada da će se i to uskoro premeniti.

Za svega 10 meseci dvorište Gorana Nikolića izgleda potpuno drugačije. Komšije su mu sagradile novi životni prostor čija je površina oko 70 kvadrata. Mnogo je preduzeća, pojedinaca i komšija koji su pružili pomoć ovoj skromnoj duši koja je novinare i ovaj, treći put, dočekala i ispratila sa osmehom na licu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA