≫ 

Ministar zdravlja sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije na Samitu o mentalnom zdravlju

Sastali se na marginama Samita SZO o mentalnom zdravlju u doba pandemije kovid 19

  • 2
Zlatibor Lončar i Hans Kluge

Foto: Ministarstvo zdravlja Srbije

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar sastao se danas sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu Hansom Klugeom, na marginama Samita SZO o mentalnom zdravlju u doba pandemije kovid 19, koji se održava u Atini 22. i 23. jula.

Tom prilikom, ministar Lončar i direktor SZO Kluge razgovarali su o aktuelnoj epidemiološkoj sutuaciji u našoj zemlji i regionu, kao i o daljim aktivnostima oko programa vakcinacije. Posebno su apostrofirana pitanja obavezne vakcinacije kao i dosadašnja iskustva i studije o neophodnosti treće doze vakcine.

Direktor SZO Hans Kluge istakao je još jednom veliku podršku ministru Lončaru u sprovođenju aktivnosti koje za cilj imaju kontrolu epidemije korona virusa kao i dalje unapređenje zdravstvenog sistema naše zemlje.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar imao je zapaženo izlaganje u okviru ministarskog dela Samita, u okviru kojeg je predstavio dostignuća i planove Republike Srbije u zaštiti mentalnog zdravlja stanovništva u toku pandemije kovid 19, saopštilo je Ministarstvo.

Samit SZO o mentalnom zdravlju pod nazivom „Stanje mentalnog zdravlja, unapređenje mentalnog blagostanja i jačanje otpornosti u kontekstu pandemije kovid 19“, koji se održava u Atini od 22. i 23. jula, na kojem učestvuju najviše zvanice iz Evrope, otvorio je predsednik Vlade Grčke Kirijakos Micotakis.

Ministri zdravlja će usvojiti Atinsku deklaraciju o mentalnom zdravlju kojom izražavaju posvećenost da promocija mentalnog zdravlja i podrška budu u središtu agende oporavka nakon kovid 19 kako bi se sprečilo nastajanje hroničnih mentalnih problema kao rezultat pandemije, najavljuju iz Ministarstva zdravlja Srbije.

Video: Lončar: Pokušaćemo da bez obdukcije otkrijemo uzrok smrti

(Telegrafr.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA