Čačanin (39) na respiratoru: Od korone umrli otac, deda, ujak i stric. On nije vakcinisan

Zbog pogoršanja stanja prebačen u Batajnicu

  • 12
Francuska Marsej, kovid bolnica korona virus Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Muškarac Đ. M. (39) iz Čačka nakon što se zarazio korona virusom priključen je na respirator i lekari mu se bore za život. Veliki deo njegove porodice, od januara ove godine, preminuo je od posledica kovida 19.

Njemu su preminuli otac, deda, ujak i stric. Ovaj muškarac je iz bolnice u Čačku transportovan u Batajnicu. Inače, niko iz porodice nije bio vakcinisan, piše Blic. Direktorka bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević kaže da se lekari bore da spasu život ovog pacijenta. A u tome im dodatni problem pravi njegova gojaznost.

- Ovaj mladi čovek je dovezen iz bolnice u Čačku jer mu se pogoršalo stanje zbog kovida 19. A ono što me najviše naljutilo jeste da nije bio vakcinisan, a zbog zdravstvenog stanja spadao je u rizičnu grupu. Posebno i zbog njegove situacije, jer je već od korone umrlo nekoliko članova njegove porodice. Činimo sve da mu spasimo život – kaže Adžić Vukičević.

Prema njenim rečima, svi pacijenti koji su hospitalizovani u bolnici u Batajnici su nevakcinisani.

Inače, Čačak se nedeljama nalazi u vrhu gradova po broju obolevanja od korona virusa. Leto, svirke i veliki broj veselja doveo je do dramtičnog skoka obolelih. Epidemiolozi kažu da se sada ispituje gde su zaraženi bili, i da se verovatno radi o proslavama, navodi medij.

Čačak je jedno vreme po procentu vakcinisanih bio u samom vrhu, a to je oko 42.000 građana. Od 30 godina pa naviše, 50 odsto je vakcinisanih, a u proseku punoletnih taj procenat je 46 odsto. Prema poslednjem izveštaju, na kovid odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, trenutno je hospitalizovano 10 pacijenta, a niko od njih nije priključen na respirator.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mrki

    23. jul 2021 | 20:30

    Opet pocela propaganda vi narode u sve verujete.Umire li se ikako od drugih bolesti.

  • Strasno

    23. jul 2021 | 19:28

    Posle toliko gubitka covek se nike vakcinisao, kakav mu jos dokaz treba?

  • nima

    23. jul 2021 | 20:18

    Koliko ja vidim na ovoj slici ovaj ima skoro 200 kg. tako da nije ni cudo sto je na resoiratoru . Njegovo zdravstveno stanje je i bez korone kao kod jednog 90- to godisnjaka .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA