≫ 

"To je neviđeni zločin": Nestalo 1.000 testova za antitela iz Instituta u Kragujevcu, u toku istraga

Institut za javno zdravlje u Kragujevcu dobio je od Fonda zdravstva ove testove, čim je direktor krađu prijavio policiji, više od 400 testova se odjednom pojavilo

  • 17
Provalnik, lopov, Virus korona test bris PCR, Institut za javno zdravlje Kragujevac Foto-ilustracija: Pixabay, Shutterstock, Printskrin: Google maps

U Kragujevcu se od marta vodi istraga zbog krađe testova za proveru antitela na korona virus, koji su nestali iz Instituta za javno zdravlje u tom gradu. Kako Telegraf.rs saznaje, nestalo je oko 1.000 testova, ali se nešto više od 400 pojavilo u Institutu pošto je direktor doc. dr Dragan Vasiljević sve prijavio policiji. 

On zbog istrage, ne daje izjave, a kako saznajemo od izvora koji je uključen u istragu, u toku je drugi krug razgovora sa svim zaposlenim u Institutu.

- Vodi se veoma ozbiljna istraga. U toku je drugi krug razgovora sa ljudima, gledaju se kamere - kaže naš izvor.

On dodaje da je reč o testovima za proveru antitela, koje je Institut za javno zdravlje u Kragujevcu dobio od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

- Te testove je Fond dao Institutu da iskontrolišu svoje radnike - kaže naš izvor i dodaje da su svi zapanjeni zbog ove krađe:

- U vanrednoj situaciji, u toku epidemije, da neko ukrade testove to je zločin neviđeni.

Ovim povodom, Telegraf.rs se obratio i Policijskoj upravi u Kragujevcu, u kojoj nam je rečeno, s obzirom na to da je istraga u toku, da se obratimo Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu. 

Portparola Osnovnog javnog tužilaštva Gordana Striković, inače zamenik javnog tužioca, potvrdila je za Telegraf.rs da su u toku provere prijave vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, koju je u martu mesecu ove godine podneo protiv NN lica, zbog navodne krađe većeg broja seroloških testova na covid 19.

- Provere, koje se vrše preko PU Kragujevac, još uvek su u toku - rekla je Striković za naš portal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZAC

    27. jul 2021 | 14:01

    Prvsci sveta smo sto se tice kradja i kriminala.

  • samo iskreno

    27. jul 2021 | 14:38

    Medicinske sestre u Kragujevcu su inace frizeri, kuvari... Ne znaju kiseonik da ukljuce. Proverite malo to bolnici pogotovo c4.

  • jov

    27. jul 2021 | 14:09

    Taj kragujevac je postao zlo kriminal i nemoral cvetaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA