Porodica brala maline, pojavio se poskok, pa je keruša Lenka spasila vlasnicu: Ugrizao je za vilicu

Odvezena je u Veterinarsku stanicu u Aleksandrovcu gde je primila serum i injekcije protiv bolova

  • 25
Keruša Lenka Foto: Facebook/Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga

Keruša Lenka, rase belgijski ovčar Malinoa, pokazala je da je čovekov veran prijatelj čak i po cenu sopstvenog života. Kućni ljubimac je spasio svoju vlasnicu Slađanu Džamić ujeda poskoka u selu Gornja Velika Vrbnica kod Aleksandrovca.

Dok su Džamići brali maline na svom posedu u žbunu je stajao sklupčan veliki poskok, koga Slađana nije primetila, objavile su Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga.

Lenka se isprečila ispred svoje vlasnice i počela da reži na zmiju. Gmizavac je psa ujeo za vilicu, ali verna i hrabra Lenka nije posustajala jer je imala samo jedan cilj - da spasi svoju gazdaricu. 

Dok je Lenka sve vreme lajala i režala, zmiju je u žbun oterao Slađanin suprug. Pola sata nakon ujeda, vilica hrabre Lenke je otekla. Dobila je i povišenu temperaturu i drhtavicu.

Odvezena je u Veterinarsku stanicu u Aleksandrovcu gde je primila serum i injekcije protiv bolova.

Dva dana kasnije otok sa vilice verne Lenke se povukao.

Lenka učestvuje u svim poslovima koje Džamići obavljaju, odano ih prati podjednako na njivi, voćnjaku ili skupljanju šumskih plodova po livadama i šumama. Zanimljivo je pomenuti da je nedavno u istom malinjaku Lenka pronašla dva mala divlja zeca koje je čitav dan čuvala. Zečevi su nahranjeni i vrćeni u njihovo prirodno stanište.

Video: Da li je on najslađi lopov ikada:Pas se prišunjao čoveku iza leđa, maznuo hranu i suptilno odšetao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA