≫ 

Nišlija (27) otac petoro dece dvaput porodio ženu: "Šta ću, uhvatim ga za ruke kao babica i izvučem"

Mirjani (8), Mirku (6), Milošu (5) i dvogodišnjem Miši već danas će se u trošnoj kućici u selu Gornji Matejevac pridružiti i najmlađi član porodice koji će po želji roditelja dobiti ime Marko

  • 66

Nišlija Miodrag Miladinović (27) juče je postao je otac po peti put tako što je svoju ženu Bojanu lično porodio. Miladinović se odlično snašao u ulozi babice, jer mu ovo nije prvo iskustvo takve vrste. Pre dve godine u svom domu na svet je doneo i sina Mišu.

Mirjani (8), Mirku (6), Milošu (5) i dvogodišnjem Miši već danas će se u trošnoj kućici u selu Gornji Matejevac pridružiti i najmlađi član porodice koji će po želji roditelja dobiti ime Marko. Svih sedmoro boraviće u jednoj sobici, jer ni otac ni majka nisu zaposleni, a preživljavaju od povremenih poslova i pomoći svojih roditelja.

- Žena je osetila bolove, ali je rekla da to nije porođaj, verovao sam joj jer joj to nije prvo nego peto dete. Odjednom uzviknu: "Lele, nešto izlazi iz mene!" Priđoh, raskomotih je, vidim kosica, dete izlazi, tako je bilo i za Mišu... Šta ću, uhvatim ga za ruke, kao babica i izvučem ga pa ga dadoh maćehi, ona je bila "pomoćna babica".

U međuvremenu je stigla Hitna pomoć, isekoše mu pupčanu vrpcu i to je bilo to. Svaka im čast, brzo su došli, ranije je bilo situacija da pitaju što nismo išli na kontrolu, i bili su u pravu. Terao sam ženu i sada da ide da prati trudnoću, ali je ona govorila da ne treba, da zna sebe i da joj ne treba pomoć lekara. Bilo mi je neobično što eto i po drugi put porodih ženu i to u istom krevetu i opet dobih sina.

Prekrstih se, rekoh: "Nek je živo i zdravo, jeste teško živeti sa petoro dece, ali dok smo mi živi, biće i za njih". Evo, upravo se spremam da idem da ih dovedem iz bolnice - kaže ponosni otac.

Priznaje da se malo manje uplašio prilikom drugog porođaja, jer je već jednom prošao kroz istu situaciju.

- Držim se onog da priroda sve odrađuje sama. Jedino mi nije bilo jasno kad da isečem pupčanu vrpcu, jer to treba uraditi kako treba, inače ode i žena i dete. Gledao sam na filmovima, grizu je i zubima, ali na sreću oba puta je to odradila Hitna pomoć i poštedela me te brige. Šta sam mogao, to je moje dete, moja žena, gledao sam kako to životinje rade, pa morao sam da ih spasavam, i fala Bogu sve je ispalo kako treba - priča Miladinović.

Kaže da mu je najveća želja da deci napravi makar još jednu sobicu da bi se malo raskomotili.

- Imam jednu prostoriju koju bih opremio kad bih imao para, a da mi je malo više novca digao bi i potkrovlje pa bi za sve bilo mesta . Međutim, teško je, nisam zaposlen, radim sezonski kad ima posla. Sad će ćerica krenuti u drugi razred, ove mlađe nisam davao u vrtić zbog kovida, bih sad želeo da to uradim, ali za sve je potreban novac. Nadam se nekom stalnom poslu i onda će sve biti u redu, neće biti problema, samo nek smo živi i zdravi - kaže Miodrag.

Njegov tast Goran Jovanović apelovao je da se Miodragu, njegovoj kćeri i unučićima pomogne.

- Ni ja nisam stalno zaposlen, radim na tezgi, imam još dva sina, momka, njima zakidam da unučićima pružim. Sedmoro u jednoj sobi, mnogo je teško, svakog dana dolazim da im se nađem. Bez obzira na sve, mnogo sam se obradovao kada me je ćerka obavestila da je dobila još jednog sina. Jedva sam čekao da dođem da ga vidim. To su moji unučići, moja krv i sve ću učiniti da im obezbedim bolji život - rekao je Goran.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici mogu se javiti Miodragu na telefon 0628435145.

Video: Nišlijku Dragicu Rašić živu sahranili: Osvanula smrtovnica s njenim likom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srecno!

    28. jul 2021 | 20:36

    Zelim im srecu! Hrabri ste, svaka vam cast. Prosla sam sa suprugom sve sto prolazite vi, od toga da nemamo para, ni posla, do toga da se odlucujemo za dete... Dobili jedno, pa drugo, i dalje bez posla. Dobili trece, pa četvrto...suprug radi tri posla, privatno... Odlucimo se za peto. Dobijemo i peto dete... I Bog nas pogleda, pored toga sto smo svi zdravi, sto je najbitnije, suprug dobija posao u bolnici (med.teh) i sve dolazi na svoje. Bili smo hrabri, verovali smo u nas, i Bog nas pogledao. Tako zelim i vama.

  • Anabel

    28. jul 2021 | 20:22

    Jos jedan mlad, zdrav i prav, sa gomilom sitne dece, a kuca katastrofa..Ok jasno je da nisi zaposlen ali moze da se okreci ta jedna soba, mogu ta deca da se obuku u cisto, da se sredi dvoriste, da se sredi makar to gde zivite...Ako vec nema posla, onda neka ga nadje u svojoj kuci, pored pravljenja dece

  • Nenad

    28. jul 2021 | 23:53

    Drzava kuka kako nema dece e pa evo su deca ajd sad drzavo pokazi se posto si ekonomski tigar pa ovoj deci napravi kucu da normalno zive

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA