≫ 

Veliki požar u Murtenici na Zlatiboru: Kuće nisu ugrožene

Vatrogasci su na terenu i dežuraju nadomak zaselaka

  • 0
Požar u Negbinama, Nova Varoš Foto: RINA

Veliki požar zahvatio je više desetina hektara šume u Murtenici, javlja dopisnik RTS-a. Iako meštani kažu da požar preti da zahvati kuće, odnosno da se širi ka njima, kako telegraf.rs saznaje on je pod kontrolom, ali se u gašenje uključuje i helikopterska jedinica da se ne bi širio usled visokih temperatura. 

U gašenju požara učestvuje oko 100 vatrogasaca, a očekuje se da u pomoć uključi i helikopterska jedinica.

Požar koji je u nedelju zahvatio deo državne šume na Murtenici kod sela Negbine, nekontrolisano se širi ka zaseocima Ilići, Perišići, Kuželjevići, javlja jutros dopisnik Tanjuga.

Dva helikoptera učestvuju u gašenju, vatrogasci su na terenu i dežuraju nadomak zaselaka.

Veliki požar zahvatio je više desetina hektara šume u Murtenici.

- Požar je krenuo od Litice Stene, nisu uspeli u nedelju da ga ugase, sada gori cela južna strana planine Murtenice. Gori borova šuma, to je luč. Požar se pomera ka naseljenim mestima. Problem predstavlja i nepristupačan teren mesta odakle se požar širi -  rekao je za Tanjug Ilija Ilić, mestanin sela Negbine.

Jutros su, naime, tri helikoptera sa pripadnicima Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a, jutros oko 5 časova, poleteli su u pravcu Negbine kod Nove Varoši, kako bi sprečili mogućnost širenja požara zbog visokih temperatura, jakog vetra i nepristupačnog terena, dok će im se još jedan helikopter pridružiti u toku prepodneva.

Požar koji je zahvatio oko 150 hektara četinarske šume ne ugrožava ni domaćinstva, ni stanovništvo.

- Helikopterska jedinica MUP-a uključila se u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Кragujevca, Кraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Кruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja, sa 22 vozila.

- Oni koji se tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike - naveo je MUP u saopštenju.

Video: Vatra guta sve pred sobom: Požar se proširio na više stotina kvadratnih kilometara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA