Ružić: Nova školska godina počeće 1. septembra, učenici od 1. do 4. razreda svaki dan će ići u školu

Mislim da je to u interesu dece i roditelja, kao i prosvetnih radnika da pristupimo vakcinaciji, izjavio je Ružić

  • 7
Peta ekonomska škola Beograd, renoviranje, rekonstrukcija Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nova školska godina počeće 1. septembra i oko toga nema brige, poručio je danas ministar prosvete Branko Ružić. On je izrazio očekivanja da će školska godina otpočeti na regularan način, ističući važnost većeg obuhvata vakcinacije.

- Mislim da je to u interesu dece i roditelja, kao i prosvetnih radnika i vannastavnog osoblja i moramo vrlo odgovorno tome pristupiti - rekao je Ružić za TV Prva.

Podsetio je i da je vakcinisano više od 50 odsto prosvetnih radnika i da je to dobar pokazatelj odgovornog ponašanja, ali i da ta brojka nije dovoljna.

Ružić kaže da je sigurno da će učenici od prvog do četvrtog razreda svaki dan ići u školu i navodi da će se razmotriti da li će se model nastave nijansirati.

- To zavisi od odgovornosti svih nas, kao i kakva će biti ocena referentnih ljudi koji daju preporuke - poručio je Ružić, dodajući da je preporuka Kriznog štaba da nastava bude po modelu koji je bio u prethodnoj školskoj godini.

Ministar kaže i da onlajn nastava, ukoliko se ponovo održi, ne bi trebalo da predstavlja problem, jer se, kaže, u kontinuitetu radi na procesu digitalizacije.

- Do kraja godine imaćemo još 20.000 opremljenih digitalnih učionica. Ideja je da imamo nacionalnu platformu koja će služiti za onlajn nastavu - naveo je Ružić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aauu

    29. jul 2021 | 12:21

    Cirkus se nastavlja. Eto dragi roditelji spas je u vakcinaciji. Vakcinišite decu od 10 godina pa na više. Baš me zanima da li bi oni što odlučuju vakcinisali svoju dečicu???

  • Profesor

    29. jul 2021 | 16:51

    Sve učenike u klupe a Nastavnike da se svi vakcinišu i da rade,kakva on lajn nastava,ko hoće da radi ima da radi a ko neće kući,dosta više zezanja roditelja i plaćanja privatnih časova,ili ko neće da radi 50%niža plata.

  • D

    29. jul 2021 | 22:07

    Hoćete li ostaviti tu decu na miru ili vam je u interesu da izazove te i roditelje i nastavnike na bunt? Šta je problem u vašim glavama? Dozvoljavate utakmice na koje vaša Zvezda i vaši gradski čelnici zovu decu, dozvoljavate Exit, Guču, harmonike, kupusijade, koncerte i kafane, pune autobuse dece i penzionera koje vodite na ekskurzije, a kad treba da se stiče znanje to ne može. Ne igrajte se decom. I izbori se bliže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA