• 10

Pet gradova prednjači u vakcinaciji mladih: Stari grad vodi u Beogradu, zaštitilo se 50 odsto njih

, Telegraf

Ukupno imamo 18,36 odsto vakcinisanih do 30 godina

  • 10
Institut Torlak, Vakcinacija

Foto: Nikola Tomić

U Srbiji je vakcinu protiv korona virusa primilo 18, 36 odsto mladih uzrasta do 30 godina, a Stari grad je prva opština u Beogradu koja je stigla do 50 odsto vakcinisanih u starosnoj granici od 18 do 30 godina, objavila je premijerka Srbije Ana Brnabić na Tviteru. 

- U prvi 5 po vakcinaciji mladih, pored Beograda su Bosilegrad sa 26, 5 odsto, zatim Niš sa 26, 1 odsto, Novi Sad sa 25, 9 odsto i Sremski Karlovci sa 22,7 odsto. Ukupno imamo 18,36 odsto vakcinisanih do 30 godina - napisala je premijerka.

Na sednici Kriznog štaba doneta je odluka koje kategorije stanovništva treba da prime treću dozu vakcine, a kada bude odlučeno da to bude masovna vakcinacija, na nama u Beogradu je da organizujemo primanje treće doze i to ćemo uraditi brzo i efikasno kao što smo uradili i vakcinaciju sa prvom i drugom dozom – izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je gostujući na TV Prva naglasio da je na ovoj sednici najviše reči bilo o trećoj dozi vakcina, a da se predstavnici lokalnih samouprava nisu puno u to uključivali jer, kako je naglasio, to je tema za stručnjake.

Vesić je izneo podatak da je sa jučerapnjim danom u Beogradu vakcinisano prvom dozom 758,973 lica, što je 54,7 odsto punoletnog stanovništva, a revakcinisano 728,335 lica što je 52,5 odsto punoletnog stanovništva.

- Pripermili smo kampanju za građane kao poziv za vakcinaciju, koju ćemo predstaviti narednih dana, čekamo da država krene sa lutrijom koja je najavljena. Mi kao Beograd dodaćemo još nešto, u smislu da Beograđanke i Beograđani budu motivisaniji za vakcnaciju. Bićemo spremni da nastavimo sa otvaranjem punktova i po tržnim centrima kao i na drugim mestima, u mobilnom autobusu, jer naša obaveza kao Beograda je da omogućimo da svako lice primi vakcinu ukoliko to želi – istakao je zamenik gradonačelnika.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    Pukli ste.

  • Tacno

    Taman ostalih 50% "Beogradjana" kada se vrati u svoje zatucane i primitivne zabiti, ostajemo mi normalni i zasticeni vakcinama.

  • S

    Ja i ne poznajem nikoga ko nije vakcinisan. Ne verujem ni da postoje antivakseri, to je neko internet ludilo samo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima